Binnenland

7 arrestaties na verdachte situatie op Schiphol

12-04-2016 22:28

Op Schiphol heeft de marechaussee dinsdagavond meerdere aanhoudingen verricht. Dat gebeurde na de melding van een ‘verdachte situatie’, zo meldde een woordvoerder. Eerst werd een persoon aangehouden voor Schiphol Plaza. Dat gebied werd onderzocht en is afgezet. Volgens getuigen werden op de luchthaven daarna nog twee verdachten opgepakt. Zij hielden zich op bij de verkeerstoren van het vliegveld. Daarna werden, rond 00.30 uur, volgens de NOS vier inzittenden van een auto met een Belgische kentekenplaat aangehouden. “Zij zijn van Noord-Afrikaanse afkomst”, volgens een NOS-verslaggever. De gebeurtenissen van vannacht leest u hier onder terug.

Update 00.50 – NOS: meerdere arrestaties, onder meer bij verkeerstoren

Volgens de NOS is er sprake van meerdere aanhoudingen. Zo zijn er nabij de verkeerstoren van Schiphol twee verdachten aangehouden. Ook werden vier inzittenden van een auto met een Belgische kentekenplaat aangehouden. “Zij zijn van Noord-Afrikaanse afkomst”, volgens een NOS-verslaggever.

Update 00.06 – Getuigen: ‘Meerdere arrestaties’

Op sociale media verschijnen beelden en berichten over meerdere arrestaties. De Koninklijke Marechaussee wil deze niet bevestigen en houdt het voorlopig bij één arrestatie.

Update 23.22 – Robot-bomverkenner nabij Schiphol ingezet

Update 22.34 – Verdachte situatie op Leiden CS bleek vals alarm

Een deel van het station Leiden CS is dinsdagavond even afgezet geweest wegens ‘verdachte omstandigheden’. Dit heeft de politie dinsdagavond gemeld. Er bleek na onderzoek niets aan de hand te zijn. Wel is een persoon aangehouden voor ondervraging.