Binnenland

Dronken dakloze Pool legde Schiphol plat

13-04-2016 16:43

De man die dinsdagavond bij Schiphol Plaza werd aangehouden in verband met een ‘verdachte situatie’, is een dakloze Pool. Dit heeft de marechaussee woensdagmiddag laten weten. De verdachte verkeerde onder invloed van alcohol.

“De man zei tegen de marechaussees dat hij een terrorist was. Hij had twee rugtassen bij zich”, aldus de Koninklijke Marechaussee. De man werd daarop aangehouden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzocht dinsdagavond zijn achtergebleven bagage, maar daar bleken geen gevaarlijke stoffen in te zitten. Een eerste inspectie door een hond van de marechaussee wees uit dat er mogelijk gevaarlijke stoffen in de rugzakken aanwezig waren.

Dezelfde avond werden nog twee personen bij de luchthaven aangehouden. Volgens de marechaussee had dit echter niets met de eerste arrestatie te maken en werden de twee na korte tijd weer vrijgelaten. Volgens de NOS werden ook nog vier mannen met Noord-Afrikaans uiterlijk in een auto met Belgisch kenteken aangehouden. Vooralsnog is onduidelijk wat daar mee is gebeurd.

Lees ook

TPO – 7 arrestaties na verdachte situatie op Schiphol

TPO/ANP