Binnenland

Nederland anno 2016: ‘Basisscholen worstelen met radicale moslimkinderen’

16-04-2016 18:36

Basisscholen in de grote steden hebben steeds meer problemen met islamitische kinderen die zijn geradicaliseerd. Ze weten niet hoe ze met dit probleem moeten omgaan en de lokale overheden doen alsof het probleem niet bestaat. Dit meldt RTL Nieuws.

De kinderen in kwestie uiten hun extremistische ideeën door bijvoorbeeld aanslagen toe te juichen en te applaudiseren na een aanslag zoals die in Parijs en Brussel (volgens de publieke omroep VARA bestaan dit soort kinderen trouwens niet). Ook komt het voor dat kinderen hun ‘vingers in hun oren stoppen tijdens de muziekles omdat ze van de islam niet naar muziek mogen luisteren’, klasgenootjes er op aanspreken als hun broodje is belegd met ham of ouders die op hoge toon eisen dat hun zoon niet naast een meisje komt te zitten want vrouwen zijn haram. Ook zijn sommige islamitische kinderen duidelijk geïnteresseerd in propaganda van ISIS en kijken instemmend naar ISIS-filmpjes.

Bij de gemeente Den Haag is het probleem bekend en wordt er samen met de scholen regelmatig over gecommuniceerd. Maar in andere steden als Rotterdam en uiteraard Amsterdam zijn ze allemaal VARA-lid doen ze alsof ze dit probleem niet herkennen zodat het onder het tapijt kan worden geschoven. Ook de schoolbesturen doen helemaal niks en kijken liever weg, zoals het gebruikelijk is in Nederland als het om islam gaat.

En dat terwijl PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch zo een hele lijst Amsterdamse scholen kan opnoemen waar deze problemen spelen.

Vice-premier Lodewijk Asscher (PvdA) spoort scholen aan hulp te zoeken. “Het antwoord kan natuurlijk niet zijn om het vervolgens te negeren”, aldus Asscher in een reactie aan RTL Nieuws.