Buitenland

Duits MinBuZa waarschuwt Duitsers in Turkije: heb geen kritiek op Erdogan!

18-04-2016 17:08

Op een website met reisadviezen voor verschillende landen, heeft het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken het volgende aangeraden aan Duitse staatsburgers in Turkije:

Es wird dringend davon abgeraten, in der Öffentlichkeit politische Äußerungen gegen den türkischen Staat zu machen bzw. Sympathie mit terroristischen Organisationen zu bekunden.

Vertaling: Het wordt dringend afgeraden om in het openbaar politieke uitlatingen te doen tegen de Turkse staat, of om sympathie met terroristische organisaties te betonen.

Ja want op je all-inclusiveje in Alanya ga je fijn “HUP ISIS” scanderen, maar dat is logisch. Maar Sultana Ankara Merkel raadt haar onderdanen die in Turkije verblijven dus nu expliciet AF om openlijk kritiek te uiten op de Turkse staat. Vermoedelijk terecht, trouwens, één verkeerd woord van een Duitser en de volgende diplomatieke rel is geboren. En dan staat Merkel wéér voor lul omdat ze niet tegen Erdogan durft op te treden.

Enfin, de lange tenen armen van Ankara worden gevreesd, dus of vakantievierende Teutonen bitte hun Maul halten over hun gastland.