Buitenland

‘Jongeren’ terroriseren Vlaamse wegwerkers: ‘ISIS zal jullie de keel komen doorsnijden’

19-04-2016 10:47

Een groep ‘jongeren’ in Mechelen terroriseert al enige weken stratenmakers die bezig zijn met het leggen van straatstenen in de omgeving van de Goswin de Stassartstraat te Mechelen (België). De ‘jongeren’ bedreigen de stratenmakers, duwen hekken om, stelen gereedschap en intimideren de stenenleggers, zo tekent de Gazet van Antwerpen op.

Toen één van de wegwerkers verhaal ging halen bij de school van de ‘jongeren’ werd hij in elkaar getrapt waardoor hij vijf dagen arbeidsongeschikt bleef.

Ook zijn de stratenmakers bedreigd met ISIS: “Dat ISIS onze keel zal oversnijden en ons allemaal zal afschieten met een AK47”, zo vertelt één van de arbeiders aan de gazet.

De arbeiders hebben het idee dat deze zaak in de doofpot wordt gestopt, wat, zo denken wij van TPO zomaar, ongetwijfeld te maken heeft met de afkomst van de ‘jongeren’ die angstvallig heel beslist niet wordt genoemd door de Gazet maar die iedereen wel kan raden gezien de dreigementen met ISIS.

Maar de Mechelse politie bezweert dat er echt geen sprake is van een doofpot, al hadden ze dat van ISIS nog niet gehoord. Wel zullen de ‘jongeren’ snoeihard worden aangepakt: er is een bemiddeling opgestart.