Buitenland

Oostenrijkse kleuterschool wilde moeder/vaderdag-ontbijt afzeggen wegens ramadan

20-04-2016 22:52

Een gemeentelijke kleuterschool in het Oostenrijkse Graz heeft geprobeerd het traditionele jaarlijkse moederdag- en vaderdagontbijt af te zeggen omdat het ontbijt plaats vindt op 6 juni, wat dit jaar precies aan het begin van de ramadan valt. En aangezien de kleuterschool in kwestie voor 80 procent uit allochtone leerlingen bestaat, waarvan zeker de helft moslim is, leek het de schoolleiding een goed idee gelijk maar te breken met de traditie.

Een brief aan de ouders/verzorgers van de kinderen waarin dit wordt meegedeeld kwam terecht bij de Oostenrijkse courant Kronen Zeitung, die vervolgens de schoolleiding confronteerde met dit staaltje islamisering en uitlegde dat lang niet alle ouders/verzorgers van hier veel begrip voor hebben.

Waarop de schoolleiding toch maar weer besloot het ontbijt door te laten gaan.

Het zomerfeest wordt echter wél verplaatst want dat feest zou worden gevierd ergens eind juni. En dan is het dus nog steeds ramadan.

De lokale midden- en rechts van het midden-politici zijn inmiddels woest. Maar aangezien dat lokale politici zijn doen die een plas, drinken ze een glas en is inmiddels alles weer zoals het was.