Opinie

Halalzwemmen in Denemarken enorm succesvol

02-05-2016 19:48

Gezellig zwemmen in burkini, ramen netjes afgeplakt opdat niemand mee kan loeren en uiteraard geheel manvrij: in Kopenhagen (Denemarken, het socialistische paradijs) is halal-zwemmen enorm succesvol. Sinds openbare zwembaden aldaar alle joods-christelijke tradities, normen, waarden en reflexen hebben afgeworpen als een PvdA’er zijn ideologische veren komen de moslimmeisjes massaal naar het zwembad als ware het Syrië-gangers die terugkeren naar Europa.

Reeds 250 moslima’s hebben zich ingeschreven voor de halal zwemlessen. Een stijging van 250 procent ten opzichte van de haram-zwemlessen (gestoeld op kwetsende verlichte waarden als ‘gelijkheid tussen man en vrouw’, transparante ramen in je zwembad en badmutsloze meisjes die slechts gekleed gaan in badpak of zelfs een sletterige bikini, de hoer).

Conclusie zwembadbestuur en lokale linkse politici: integratie succesvol, moslimmeisjes bevrijd en geëmancipeerd want ze leren eindelijk zwemmen en dat is ook een soort van meedraaien in de maatschappij.

Kritiek

Het is heel gek, maar sommige Denen zien zoiets dus totaal anders. Neem bijvoorbeeld de uitgerekend op dit moment in functie zijnde plaatsvervangende burgemeester van Kopenhagen in hoogsteigen persoon, geheel toevallig lid van de islamkritische Deense Volkspartij (zul je altijd zien: ben je net lekker kosmopolitisch je duur bevochten westerse normen en waarden aan het weggeven middels een stukje middeleeuws intermezzo, is je loco-burgemeester van de verkeerde partij). Die is dus niet blij. Wij herhalen: niet.

Aan het woord is Carl Christian Ebbesen, de burgemeester a.i. van Kopenhagen:

 

“Dit is krankzinnig. Er is al een tekort aan openbare zwembaden en gaan we de mogelijkheden nog reduceren door de ramen en deuren te verduisteren om een stel religieuze fanatici te plezieren. Moslima’s zijn welkom om te komen zwemmen maar dan wel op dezelfde basis als alle andere mensen.”

 

Juist ja. De racist!

Een beetje gelijke behandeling eisen in een maatschappij die doorgaans zo’n beetje model staat als proeftuin voor nivellerende gelijkheid and beyond, gelijke behandeling, solidariteit, verschilligheid en andere VARA-experimenten waar vooral vrouwen die gedragswetenschappen studeren zo dol op zijn.

Die loco-burgemeester van Kopenhagen snapt het niet: als een blanke heteroseksuele man ook maar iets denigrerends denkt over een vrouw, LGBHT, allochtoon of niet-blanke dan moeten die Westerse waarden van gelijkheid er als een ijspriem tijdens een lobotomie worden ingeramd bij de fascistische blanke stigmatiseerder, maar als moslims eisen dat de Westerse waarden niet voor hun gelden, vrouwen en LGBHT’s als het slijk der aarde mogen worden behandeld en radicale ongelijke behandeling in door belastingbetalers gefinancierde zwembaden wordt ingevoerd dan hebben ze altijd gelijk, allemaal, zijn ze slachtoffer, allemaal, en dient de xenofobe blanke man pronto grondig te bukken. Allemaal.

Islamofobie

Uiteraard zitten er ook heel veel GroenLinksers in de Kopenhagense politiek (DUH!) en die reageren steekhoudend: ‘Zeur niet zo’ en ‘dit is gewoon super cool’. Juist ja, wederom. Voorwaarts en vol vertrouwen naar de toekomst. En nu vooruit!

Gaarne nu geen kritiek meer want dat is islamofobie en dus racisme. Voor je het weet weigeren straks ook de Deense moslims voortaan 4 mei te vieren. Moeten we dat wel willen met z’n allen? Nee, dat hebben ze zo niet afgesproken met z’n allen in Denemarken. (Ze mogen het wel, maar het hoeft niet.) Kortom, ook in Denemarken (EU) is iedereen gelijk, maar moslims ietsjes gelijker (EU).

Tot zover het in de kaart spelen van de Deense Gøørt Wilders.