Turkse vrouwen belagen Ebru Umar

09-05-2016 18:11

Ebru Umar, de columniste die in Turkije nog altijd vastzit omdat Erdogan niet tegen kritiek kan en hordes Nederturken graag voor NSB’er spelen, is vanmiddag belaagd door Turkse vrouwen.

Op appèl bij de politie

Aan de telefoon laat Ebru weten dat ze een handtekening had gezet op het politiebureau samen met haar vader. Zo gaat dat met #landarrest. Toen ze naar buiten liepen, werden ze aangesproken door een Nederlandse man die haar vroeg of ze Ebru was. Hij zei dat hij het zo verschrikkelijk voor haar vond en hoopte dat ze snel het land uit kon. (“Zet dit er vooral ook in, want ik krijg ook veel steun!”)

‘Hoerenjong’

Kort daarna kwam er langzaam rijdend een auto voorbij. Ze bleven naast Ebru en haar vader rijden. Daarin zaten Turkse vrouwen die haar in het Turks uitscholden voor ‘hoerenjong’ en nog een keur aan scheldwoorden die niet bedoeld waren om haar te vleien. Daarna reed de auto, met het vermoedelijke kenteken 35 GD 3621, weer weg.

Ebru: “Ik maak dit dagelijks mee. Dit gebeurt al jaren, ook in Nederland. Het ergste vind ik dat mijn ouders dit moeten meemaken.”