Buitenland

Horeca buitenwijken Kopenhagen geteisterd door criminele ‘sharia politie’

12-05-2016 11:56

Caféhouders in de buitenwijken van de Deense hoofdstad Kopenhagen gaan gebukt onder aanhoudend geweld en intimidatie door zogenaamde ‘sharia politie’ die het leven van horecahouders zo moeilijk mogelijk willen maken omdat ze alcohol verkopen. Al maanden proberen de cafe-eigenaars via de politie iets tegen de ‘sharia zone’ te ondernemen maar het lijkt vooral steeds erger te worden. Inmiddels heeft de Deense (rechts-liberale) minister van immigratie één van de probleemwijken bezocht om zelf te kijken hoe het leven er aan toe gaat voor café-eigenaren, meldt RT.

Samen met andere politici, die van mening zijn dat ‘het allemaal wel meevalt’, bezocht minister Inger Støjberg de wijk Nørrebro, alwaar zij door twee blanke jonge vrouwen werd uitgescholden voor ‘nazi’ en ‘fascist’. Tegen de vrouwen werd proces verbaal opgemaakt.

‘Fatsoenlijke’ linkse burgers

Minister Støjberg is voor veel linkse Denen wat Rita Verdonk als minister van immigratie ooit was voor linkse Nederlanders. Ze is verantwoordelijk voor een hard asiel- en immigratiebeleid, het paradepaardje van coalitiegenoot Dansk Folkeparti, de Deense PVV. Net als in Nederland is het demoniseren van politici die niet links genoeg zijn een soort van traditioneel volksvermaak voor Deense media, elite en ‘fatsoenlijke’ en ‘tolerante’ burgers die daarmee hun ‘fatsoen’ en ‘tolerantie’ graag in de praktijk brengen.

Van de horeca-eigenaren kreeg de minister te horen dat ze al vijf jaar te maken hebben met een groep moslims die zichzelf  ‘Call to islam’ noemt. Leden van de groep patrouilleren door de wijken en spreken iedereen aan die zich niet halal genoeg gedraagt.

Sharia zone

Maar de laatste maanden worden de islamisten steeds agressiever. Zo kwamen ze een kroeg binnen en eisten ze dat iedereen de zaak zou verlaten omdat ‘dit een sharia zone is en alcohol verboden is’.

Tevens klagen cafe-eigenaren over ingegooide ruiten, overlast door vuurwerk, intimidatie en zelfs afpersing waarbij het betalen van ‘beschermingsgeld’ wordt geëist.

‘Gedraag jullie!’

De minister van integratie lijkt vooralsnog weinig te kunnen veranderen aan de situatie. Ze liet weten dat “niet alles kan worden opgelost door de politie” en dat de overlast veroorzakende jeugd “een doel in het leven moet krijgen en moet gaan werken zodat ze deel kunnen worden van de Deense maatschappij”.

Ook haalde ze op haar Facebook-pagina hard uit naar de zogenaamde islamisten:

 

“Ik garandeer jullie dat het hier geen sharia zone is en dat het ook nooit een sharia zone zal zijn. Jullie mogen van geluk spreken dat het geen sharia zone is aangezien jullie, als de politie jullie oppakt, gewoon een eerlijk proces krijgen. Gedraag jullie! Besef dat je in één van de beste landen ter wereld leeft. Er zijn mogelijkheden in overvloed. Stop met overlast veroorzaken, de dreigementen en het geschreeuw!”