Opinie

Journalist Le Figaro: ‘Pre-burgeroorlogklimaat in Frankrijk’

19-05-2016 21:21

 

“Een pre-burgeroorlogsklimaat installeert zich in Frankrijk. De politici en de media doen – nog maar eens – of ze niets zien en niets horen. Het zijn niet langer de CRS (Het Franse politiekorps Compagnies Républicaines de Sécurité, nvdr.) die de lakens uitdelen, het zijn de herrieschoppers die een politieman willen doden. Bij elke betoging moet de politie 400 tot 1.000 ‘ontsluitingsgranaten’ gebruiken om de omsingelingen van wie ze zelf het slachtoffer zijn te doorbreken.

Wat stilaan maar zeker zichtbaar wordt, is wat ik mijn boek ‘La guerre civile qui vient’ voorspelde: het gewelddadige protest tegen het westerse, kapitalistische en liberale samenlevingsmodel. Het verzet wordt gedragen door geradicaliseerd links en de politieke islam, die de moslim voorstelt als de nieuwe verdoemde van deze aarde. Deze revolutionaire islam heeft zich al in verschillende vakbonden geïntroduceerd en sluimert ook in de rangen van Nuits Debout, door de verdediging van de Palestijnse zaak en de boycot van Israël (de BDS-beweging: Boycotts, Divestment and Sanctions).

De burgeroorlog zit al in de geesten van de islamo-gauchisten en hun handlangers, die de legitieme verdediging inroepen tegen de criminele politie. Diezelfde politie wordt door een meerderheid van Fransen op handen gedragen, vanwege hun moedige optreden tijdens de laatste islamistische aanslagen.”

 

Toegegeven, de Franse courant Le Figaro is niet de meest linkse krant van Frankrijk (en dat zegt wat), eerder ‘centrum-rechts’*, maar zelfs voor Le Figaro zijn dit soort uitspraken niet voor mietjes. Wie echter de haat en het geweld van door Franse studenten en vakbonden gevoerde ‘protesten tegen mogelijk bezuinigingen’ heeft gezien (al is dat moeilijk omdat veel reguliere media er bijster weinig aandacht aan besteden) weet dat journalist Ivan Rioufol hier waarschijnlijk geen ongelijk heeft in zijn voorspelling van een burgeroorlog.

Die voorspelling is lang geleden al gedaan, steeds meer Franse journalisten en intellectuelen doen deze voorspelling en als er één kruidvat is waar deze voorspelling kan uitkomen dan is het wel Frankrijk. De slachtpartij in Bataclan was slechts een prelude. Lees ook Soumission van Michel Houellebecq.

Neem notie van wat Riofol schrijft over de politieke en revolutionaire islam die zich heeft verweven met links. De islam die steeds zichtbaarder aanwezig is binnen de kringen van al die ‘betrokken’ en ‘solidaire’ linkse studenten en vakbondsleden, die vrijwel altijd automatisch tegen Palestina en tegen Israël zijn, en in hun inclusiviteitswaan de islam liever als onderdrukt slachtoffer zien dan als politiek ideologische tegenstander van alles wat ‘progressief’ en ‘inclusief’ moet inhouden.

Het zal ooit een belangrijke notie blijken te zijn.

(Quote gevonden en vertaald door Express.be)