Buitenland

‘Stoffelijke resten passagiers gecrashte Airbus EgytpAir wijzen op explosie aan boord’

24-05-2016 11:20

Update: het hoofd van het Egyptische onderzoeksteam ontkent dat er enige aanwijzing voor een explosie zou zijn.

Volgens een medewerker van het Egyptische team dat onderzoek doet naar de in de Middellandse zee gecrashte Airbus van EgyptAir zouden gevonden stoffelijke resten van passagiers aanwijzingen bevatten dat zich aan boord van het toestel een explosie heeft voorgedaan. Dit meldt Reuters.

Volgens een anonieme onderzoeker is er sprake van ‘uitsluitend zeer kleine stoffelijke resten’ en is er ‘niet eens sprake van complete lichaamsdelen zoals een arm of een hoofd’. Dit duidt er volgens de onderzoeker op dat zich een explosie heeft voorgedaan. De onderzoekers zouden zo’n 80 kleine stoffelijke resten in bezit hebben voor onderzoek.

Maandag liet het Egyptische onderzoeksteam al weten dat er geen sprake van was dat het vliegtuig vreemde manoeuvres zou hebben gemaakt vlak voordat het crashte. Dat is tegengesteld aan eerdere berichten van het Griekse ministerie van Defensie waarin werd gemeld dat het toestel eerst een harde bocht naar rechts had gemaakt en daarna weer naar links. Ook zou het toestel tot vlak voor het van de radar verdween op dezelfde hoogte van 37.000 voet hebben gevlogen. Volgens het Griekse ministerie van Defensie daalde het toestel voor het van de radar verdween.

Dit bericht wordt aangevuld.