Buitenland

Topvrouw douane luchthaven Zaventem Brussel getrouwd met veroordeelde drugssmokkelaar

24-05-2016 15:32

Het diensthoofd van de Brusselse douane op de luchthaven Zaventem, Annick V. C., wordt overgeplaatst naar een andere standplaats. Ze is per heden niet meer welkom in de douanegebouwen van Zaventem, meldt Het Nieuwsblad. Dit na eerdere klachten over dreigementen en pesterijen binnen het douaneteam waarbij een douanier zou zijn bedreigd met een dienstpistool. Annick V. C. is het hoofd van de afdeling Toezicht en Controle.

Nog pikanter dan het dreigement met een dienstpistool is het feit dat Annick V. C. is getrouwd met een veroordeelde cocaïnesmokkelaar.

Haar 40-jarige echtgenoot werd in 2006 door de Antwerpse rechter veroordeeld tot zes jaar cel voor zijn betrokkenheid bij de smokkel van 2800 kilo cocaïne via de haven van Antwerpen. Deze lading drugs had een waarde van ongeveer 150 miljoen euro.

In het huis van de echtelieden werden documenten van de douane aangetroffen met daarop onder andere data over het aanmeren van schepen in de Antwerpse haven.

Er is nooit bewijs gevonden dat Annick V. C. op enige wijze betrokken is geweest bij de activiteiten van haar man. Wel zijn er sterke vermoedens dat zij in elk geval op de hoogte moet zijn geweest van de illegale activiteiten, iets wat niet bepaald valt te rijmen met haar werkzaamheden als leidinggevende bij de douane.

Waarom zij destijds toch werd aangesteld als leidinggevende is onbekend.