Buitenland

Duitse tandarts, woordvoerder van AfD, wordt geterroriseerd door extreem links

29-05-2016 19:01

De 64-jarige Berlijnse tandarts Marius Radtke wordt zo geterroriseerd door extreem-links tuig dat hij moet vrezen voor zijn leven. Reden van de terreur: Radtke is woordvoerder van de lokale Alternative für Deutschland (AfD)-fractie (een niet verboden en democratisch verkozen ledenpartij), een soort van PVV light. Wat in het politiek correcte Duitsland al snel hetzelfde is als nazipartij 2.0.

De AfD-tandarts wordt door fatsoenlijke lieden die zeggen een sociale maatschappij voor te staan geterroriseerd sinds bekend werd dat hij zich had aangesloten bij de AfD.

Eerst ontving hij een brief van de Duitse tandartsenorganisatie waarin hij werd verzocht voor zichzelf een beroepsverbod in te in te stellen vanwege zijn politieke opvattingen. Kennelijk is het vullen van gaatjes en het trekken van kiezen niet mogelijk als je bij de ‘verkeerde’ partij zit.

Vervolgens begon de terreur vanuit extreem-linkse hoek: er werden in zijn buurt flyers opgehangen met daarop zijn foto en de tekst ‘Een racist in de buurt’. Ook werden collega-tandartsen gemaild met de vraag voortaan geen patiënten meer naar Radtke door te sturen zodat hij zonder inkomen zou komen te zitten en hielden antifa’s een protestactie voor zijn huis onder het motto: ‘Berlijn is multicultureel’.

Radtke zegt zich nu erg bedreigd te voelen en vindt dat demonisering het agressieve gedrag van dit soort linkse groepen aanmoedigt.

Het gebruik van terreur tegen mensen vanwege hun politieke opvattingen vindt niet exclusief in Duitsland plaats. Het verhaal van Radtke vertoont grote gelijkenissen met dat van wijlen Hans Janmaat en uiteraard Pim Fortuyn. Beiden waren volkomen legaal en democratisch bezig maar werden toch slachtoffer van onophoudelijke linkse terreur. In beide gevallen was een goedkeuren en verregaande demonisering door politici en journalisten een belangrijke oorzaak van deze terreur.