Enorm slecht idee: grote mensen moeten luisteren naar kinderen

30-05-2016 11:26

He ja. Laten we de pocketformaat narcisten die kinderen van tegenwoordig zijn, eens laten meekwaken over grotemensenproblemen. Het ANP meldt:

Politici, leraren en ouders moeten vaker naar kinderen luisteren. We moeten beter voor het milieu en de aarde zorgen. En we moeten beter voor elkaar zorgen. Dat zijn de hoofdpunten uit het Kindermanifest, dat maandagochtend wordt aangeboden aan minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken). Er gaat deze week ook een exemplaar naar alle gemeenten en bibliotheken in Nederland.

In het Kindermanifest staat wat kinderen belangrijk vinden. Dat is onderzocht door de Vereniging van Openbare Bibliotheken in samenwerking met onderzoeksinstituut Qrius en de Kindercorrespondent. Zij vroegen een panel van bijna vijfhonderd kinderen naar hun mening.

Kinderen vinden dat ze de mogelijkheid moeten krijgen om mee te praten over belangrijke beslissingen en dat ze overal ter wereld veilig moeten zijn. Ook denken ze geregeld na over zaken als het bestrijden van terrorisme en klimaatveranderingen. Het Manifest sluit af: “Alleen als volwassenen meer naar kinderen luisteren, kunnen we met elkaar zorgen voor een betere wereld”.

Welnu, kinders. Hier dan een reactie die Fee en Bickel nog nooit te horen hebben gekregen van hun opvoeders:

NEEN. Omdat ik het zeg. Het is hier geen hotel. Mijn huis mijn regels.

Laat de grote mensen nou maar beslissen en besturen, snotneuzen. Kinderen dienen zich bezig te houden met vrolijke, onschuldige kinderdingen onder straffe discipline en toezicht van hun ouders, zodat het niet zulke draken worden als de millennialgeneratie. Daarna worden ze puber en gaan ze comazuipen en vieze dingen met elkaar doen, moeten we ook al niet zo krampachtig mee omgaan, hoort er gewoon bij. En pas als die schelle stemmetjes tot een aanvaardbaar niveau zijn gedaald, als de dwergformaat drammers niet meer zo rusteloos en ongefocust zijn als een kolibrie met ADHD en als er een opvoeding genoten is die ertoe heeft geleid dat het vormloze, stinkende, lawaaiige minipotentaatje is opgegroeid tot een waardevol lid der maatschappij, met manieren en alles, pas dán gaan de meneren en mevrouwen eens luisteren naar wat je te melden hebt. Larf.

Tot die tijd: in de poppenhoek ermee. En eet je bord leeg.

Onder: zinloze shit die kinderen zouden doen als zij de macht hadden. Moeten we niet willen.