Buitenland

Opnieuw veel vrouwen aangerand door groep asielzoekers, tijdens muziekfestival in Duitsland

31-05-2016 14:13

Update: inmiddels hebben al 26 vrouwen aangifte gedaan.

In het Duitse Darmstadt zou afgelopen zaterdag opnieuw sprake zijn geweest van een massa-aanranding vergelijkbaar met de aanrandingen in Keulen op oudejaarsavond. 18 vrouwen hebben inmiddels aangifte gedaan. Drie jongemannen in de leeftijd van 28 tot 31 jaar van Pakistaanse afkomst zijn opgepakt. Alledrie kwamen ze als asielzoeker naar Duitsland.

Volgens de slachtoffers werden ze tijdens een muziekfestival lastiggevallen door ‘een groep mannen van Zuid-Aziatische afkomst’. De slachtoffers maakten melding van ‘een patroon’ waarin ze werden ‘omsingeld door de groep mannen en vervolgens aangerand’. Het gaat bij de meeste slachtoffers om zeer jonge vrouwen.

Volgens Die Welt vonden de aanrandingen onder andere plaats in het dansgedeelte dat helemaal vol stond met mensen.

In een eerder persbericht sprak de politie van Darmstadt nog over een “zeer positief verlopen festival”. Volgens de politie had de zichtbare politie-inzet zijn effect gehad. Pas later werd melding gemaakt van aanrandingen.

Het meerdaagse festival trok zo’n 100.000 bezoekers per dag.

Afgelopen pinksterdagen werden diverse vrouwen in Berlijn het slachtoffer van aanrandingen door groepen allochtone jongens tijdens een festival. Ook hier ging het om ‘groepsgewijs opererende jongemannen met een Mediterraan uiterlijk”.

Ironisch genoeg was dit festival in de hippe Berlijnse wijk Kreuzberg een zogenaamd ‘festival der culturen’.