Buitenland

Migranten Duitsland pleegden 69.000 misdrijven of poging daartoe in eerste kwartaal 2016

07-06-2016 21:59

In het eerste kwartaal van 2016 werden door migranten in Duitsland 69.000 misdaden, misdrijven of pogingen daartoe gepleegd. Dit blijkt uit cijfers van de Duitse federale politie waarover Reuters bericht. Migranten die afkomstig zijn uit Noord-Afrika, Servië en Georgië zijn in deze cijfers oververtegenwoordigd.

Ook het aantal misdaden en misdrijven die zijn begaan door Syriërs, Afghanen en Irakezen is hoog maar relatief laag in vergelijking met het totaal aantal migranten in Duitsland dat uit deze landen afkomstig is.

Het gaat vooral om misdrijven als diefstal (29,9 procent), fraude (28,3 procent) en berovingen met geweld of het toebrengen van lichamelijk letsel (23 procent). Drugsgerelateerde misdrijven (6 procent) en zedenmisdrijven (1,1 procent) werden het minste gepleegd.

In het rapport wordt geen verdere melding gemaakt van het absolute aantal misdrijven per etnische groep. Ook blijft onduidelijk hoe het aantal misdaden door migranten zich verhoudt met het totale aantal misdaden en misdrijven in het eerste kwartaal van 2016.

Wel stelt het rapport dat het grote merendeel van de migranten geen misdaden of misdrijven pleegde. Ook nam het aantal misdrijven dat werd gepleegd door migranten in het eerste kwartaal van 2016 af met 18 procent.