Achtergrond

Policorwatch: ridderkostuum nu ook al kwetsend voor moslims

07-06-2016 17:18

Supporters van het Engelse voetbalelftal verkleden zich sinds jaar en dag als ridders met het St. George-kruis op de borst. Deze traditie werd door de politiek-correcte staatszender BBC onder de loep gelegd en wat blijkt: voetballers toejuichen terwijl je bent verkleed als ridder is superkwetsend voor moslims.

Nou zijn alle voetbalsupporter-outfits en -gadgets kwetsend voor het menselijk intellect en voor de goede smaak in het bijzonder, maar laat het maar aan de BBC over om er weer een kwetsdrammetje ten aanzien van moslims uit te wringen. Ridders die op kruistocht gingen, hebben immers veel moslims een kopje kleiner gemaakt. Daarom: ridderkostuum = moslimhaat. Alsof moslims nog extra redenen nodig hebben om gekwetst en heetgebakerd te zijn.

Maargoed, ridderkostuums verwijzen naar kruistochten en kruistochten waren Niet Lief voor moslims. Kunnen wij bijgevolg constateren dat typische moslimkledij als gehaakte mutsjes, jellabbae, hoofddoeken en burkae kwetsend zijn voor Westerlingen, gezien alle bloedige islamitische aanslagen in West-Europa in het zeer recente verleden? Nee vast niet he? Dachten we al.

De omroep werd terecht het mikpunt van vele spottende tweets. Wij zijn even ramadan eerbiedigen en gaan een borreltje drinken met het vizier van onze moraalridderhelm respectvol gesloten, om geen aanstoot te geven.