Buitenland

Brand azc Düsseldorf aangestoken door boze bewoners: niet op tijd gewekt voor ramadan

08-06-2016 15:43

Een zeer grote brand dinsdag in een congreshal die dienst doet als onderkomen voor asielzoekers in het Duitse Düsseldorf is mogelijk opzettelijk aangestoken door boze bewoners. De Arabische brandstichters zouden woedend zijn geweest omdat ze door Iraanse beveiligers bewust niet op tijd waren gewekt voor de ramadan. De Arabische bewoners zouden al tijden op voet van oorlog leven met de Afghaanse bewoners en de Iraanse beveiligers, zo meldt Express.

Volgens Express hebben sommige bewoners aan een verslaggever trots de videobeelden van het in brand steken van het azc laten zien. Hierbij werd vermeld dat ze ‘gewoon graag weg wilden van de Iraanse bewakers’.

De politie bevestigt aan Die Welt dat er in de afgelopen weken vaak politie-inzet nodig was in het azc. Drie weken geleden probeerde één van de bewoners in hetzelfde complex ook al brand te stichten door zijn matras aan te steken. Toen bleef het bij lichte schade.

Door de brand dinsdag moest het gebouw met zo’n 180 asielzoekers worden geëvacueerd. Enkele mensen moesten worden behandeld omdat ze rook hadden ingeademd, een brandweerman moest naar het ziekenhuis worden afgevoerd wegens oververhitting.

Volgens de brandweer moet het pand waar de brand uitbrak, met een totale oppervlakte van zo’n 6000 vierkante meter, als verloren worden beschouwd. De schade loopt in de miljoenen. Er zouden inmiddels zes verdachten zijn aangehouden

 

ANP-1000_46043262 ANP-1000_46052383