Gemeente Amsterdam gaat eindelijk zware overlastgevers aanpakken

10-06-2016 18:06

Nou. He he. Duurt even, heb je ook wat. Een supernifty programma om de aanpak van notoire overlastgevers in de stad “te intensiveren met een persoonsgerichte methode. Ze krijgen niet alleen straf, maar ook zorg.”

Naah! Te gek. ANP meldt verder:

De gemeente gaat hierbij samenwerken met het Openbaar Ministerie (OM) en verschillende zorgpartners en hulpinstellingen. Het komende seizoen wordt eerst een proef gehouden met tien notoire ordeverstoorders. De proef loopt in principe een jaar en wordt daarna geëvalueerd. Daarna wordt gekeken of deze aanpak structureel kan worden ingevoerd.

En welke overlastgevende groep waar Amsterdammers zich al jaren onveilig door voelen, betreft het hier? Zakkenrollers? De Mocromaffia? Hangjongeren? Criminele gezinnen die de hele buurt blootstellen aan schietpartijen en bomaanslagen? Flessentrekkend taxituig?

NEEN!

Dat zou de stad daadwerkelijk leefbaarder maken en daar zijn de bellenblaas- confetti-foppolitiekers in de Stopera niet mee bezig natuurlijk! Het gaat hier, lieve mensen, om de harde kern van de Ajax-supporters. U weet wel. Die al sinds 1996 nauwelijks meer in het nieuws zijn, omdat niemand last heeft van de minderbegaafde speedhoofden die doordeweeks een hele sneue huisvader zijn en op zondag wat bier naar de ME gooien. Dáárvoor gaat de gemeente tijd en middelen uittrekken. Wat zou het worden? Een plukze-protocol voor hun illegale vuurwerk? Subsidie voor het verwijderen van hun stompzinnige tattoos? Een lieve therapeute die inclusieve, genderneutrale spandoeken met ze gaat vingerverven?

De Amsterdammer kan weer rustig slapen. Tien schobbejakken veilig opgeborgen in een proeftraject. Want wij durfden bijkans de deur niet meer uit, zo groot was het risico om geraakt te worden door een verdwaalde beker evenementenbier uit de Arena.