Buitenland

Man met wapens op weg naar Gay Pride LA gearresteerd

12-06-2016 21:01

In Santa Monica (Californië) is een man gearresteerd die mogelijk een aanslag wilde plegen op de Gay Pride in Los Angeles. Dat zou de burgemeester van LA al bevestigd hebben. In zijn auto werden een ‘mogelijk explosieve stof’, automatische wapens en munitie gevonden. Dat meldt de LA Times. Hij zou naar eigen zeggen op zoek zijn naar een vriend bij het festival.

De politie was getipt over een man die zich verdacht gedroeg. Toen ze zijn auto doorzochten kwamen de wapens aan het licht. Of er verband is met de bloedige schietpartij in een homo-nachtclub in Orlando is niet bekend. De politie gaat er vooralsnog van uit dat het een losstaand incident is. De plaatselijke politie meldt dat het om een blanke man zou gaan, met een wagen uit de staat Indiana.

Doel nog onduidelijk

Naar later bekend werd ging het om de twintigjarige James Howell uit Indiana. De politie meldde in eerste instantie dat Howell bij zijn arrestatie zei dat hij ‘schade’ wilde toebrengen aan het Gay Pride-festival, maar zij kwam daar later op terug. Howell had alleen gezegd dat hij naar het evenement op weg was.

De man wordt nu vastgehouden wegens bezit van wapens en explosief materiaal. Wat hij daarmee van plan was wordt nog uitgezocht. De federale politie FBI heeft de leiding over het onderzoek.

De Gay Pride in Los Angeles trekt elk jaar honderdduizenden bezoekers. De beveiliging rond de Gay Pride in Los Angeles is naar aanleiding van de schietpartij in Orlando opgevoerd. Daar kwamen zeker 50 mensen om het leven.

(TPO/ANP)