Buitenland

Paus vindt mensen met perfect lichaam stom en kwetsend voor gehandicapten

12-06-2016 20:21

De Paus heeft zondag snoeihard uitgehaald naar iedereen die het zomaar waagt een perfect lichaam na te streven. Volgens de enige echte plaatsvervanger van God op aarde is een obsessie met het perfecte lichaam schadelijk en kwetsend voor gehandicapten en andere mensen die lichamelijk minder perfect zijn, meldt Reuters.

Volgens de Heilige Vader ontstaat zo een maatschappij ‘voor de geprivilegieerde minderheid’ waarin gehandicapten en minder succesvollen ‘zich moeten verschuilen om niet te worden gekwetst’

De Paus ziet liever dat “solidariteit en wederzijds respect” een beetje meer groeit in de wereld.

“Men denkt dat zieke of gehandicapte personen niet gelukkig kunnen zijn, omdat ze zich de lifestyle van bevrediging en entertainment niet kunnen veroorloven. In een tijdperk waarin de zorg voor het lichaam een obsessie en big business is, wordt alles wat imperfect is verborgen omdat het een bedreiging vormt voor het genot en de vredigheid van de geprivilegieerde minderheid en het dus een bedreiging vormt voor het dominante model”, aldus de Paus in zijn mis die werd opgedragen aan de gehandicapten.