Bonusquote: seniele ReservaatOpa hekelt ‘geweld’ Ebru Umar

17-06-2016 15:47

Moraalopa Ger Groot (103) grijpt de moord op MEP Jo Cox aan om alle anti-Europese/pro-brexit geluiden weg te zetten als hate speech, die hebben geleid tot de moord op de politica. Tot zo ver niets nieuws, de kwaadaardig-Orwelliaanse reflexen van politiek correcte babyboomers grenzen al geruime tijd aan waanzin, hun newspeak klinkt al even vertrouwd als sleets. ‘Islamkritiek = racisme’, ‘Europakritiek = nationalisme = massamoord en oorlog’, ‘De Toon = inhoud’, u kent de retoriek inmiddels.

De paniek in de Ivoren Torens is groot, nu de realiteit zelfs daar tegen de plinten op klotst en er geen ontkennen meer aan is dat wir es nicht schaffen met die vluchtelingen, dat de multicultuur mislukt is, dat de islam een kwaadaardige ideologie is en dat mensen als Janmaat, Fortuyn en Wilders al die tijd gewoon gelijk hebben gehad en ten onrechte hun leven hebben moeten slijten onder zware dreiging en afschuw van de goegemeente. Dit alles is natuurijk geen reden voor Het Reservaat om hun ongelijk toe te geven, dus liegen en framen zij er steeds maller op los.

Ger Groot wint echter de prijs voor Totale Omkering van de Realiteit en Buitengewone Verdienste voor Delirisch Vastklampen aan een Illusie. Hij haalt deze tweet aan van Ebru Umar:

Groots conclusie:

‘Verhuizers in da house,’ schrijft ze. En dan, met kenmerkende charme: ‘Job Cohen ik mag lijen dat je je een delirium drinkt aan champagne. Het is er de dag voor.’ Tja, dat is wel zo’n beetje wat ik bedoel. Wat doe je daarmee, wat doe je eraan? Misschien ontwapent een schuinse parering nog het beste het geweld ervan. ‘Toch fijn dat we haar terug hebben,’ reageerde Felix Meritis-baas Gerard Driehuis ironisch.

De realiteit: Umar refereert aan voormalig PvdA-burgemeester Job Cohen omdat die haar ooit toebeet dat zij Amsterdam ook kon verlaten, als het haar niet beviel hier. Zij verhuist nu omdat zij in haar eigen woning niet langer veilig is, dankzij de sociaaldemocratische hel die Amsterdam nu is met dank aan decennia PvdA-wegkijkbeleid en integratiefalen. Zij pleegde noch predikte ooit geweld, maar wordt hier wel continu mee bedreigd. In de woning die zij nu gedwongen moet verlaten, hebben Streepjesnederlanders ‘hoer’ geklad.

Iemand nog een schuinse parering van het geweld daarvan, heren?

Wie heeft er nog meer gedwongen zijn huis moeten verlaten, van de oude media, de NPO, de fatsoenlijke columnisten, de gevestigde partijen, de debatpaleisjes (o trouwens, vacature: Baas van Felix Meritis. Driehuis’ contract is niet verlengd), de multiculturalisten, de opiniemakers met de juiste mening? En dan op de dag dat iedereen die van de rechtsstaat houdt, machteloze woede zou moeten voelen om het opzichtige falen ervan als een columnist moet verhuizen in Nederland anno 2016, lekker natrappen en de columnist in kwestie verwijten geweld met woorden te plegen.

De paniek in Het Reservaat is groot, ze worden er kwaadaardig, zo langzamerhand.