Binnenland

Ja daar gaan we: dood Jo Cox als mondsnoer-joker van deugpolitici

21-06-2016 18:29

Ja het is flauw om te zeggen ‘zie je wel’. Maar zie je wel. De Toon en Het Klimaat zijn i-de-ale muilkorven voor zogenaamd deugende politici en columnisten om mensen met een andere de verkeerde mening de mond te snoeren.

Terwijl, eigenlijk is het juist heel onfatsoenlijk om met het lijk van mevrouw Cox te komen wapperen zodra iemand iets zegt waar jij het niet mee eens bent, wat jullie, moraalvlooien van D66 (natuurlijk weer D66, gratuit deugen is ALTIJD D66), SP en CU? In plaats van te doen waar de kiezer je voor betaalt, namelijk onzin van de PVV met argumenten weerleggen en over tot de orde van de dag, storten jullie je op een dode MP met de gretigheid van Libiërs op een smokkelboot.

PVV-er Fritsma beweerde dat het kabinet een gevaar is voor Nederland. Oooooh…! Hier, kijk dan, stoute PVV, een dode moeder van twee kinderen, houjebek magniet jouwschuld! Maar uitleggen waarom het kabinet géén gevaar voor de samenleving zou zijn, dát lukt kennelijk niet. Foppolitici in het nauw die zo bang zijn voor het vrije woord dat zij liever doodse stilte hebben dan überhaupt een Toon, pedante mondsnoerders die volgzaamheid prefereren boven een debatklimaat.

Voorwaar, een gevaar voor de samenleving, zulke lui, meer nog dan De Toon en Het Klimaat bij elkaar opgeteld.

Beeld: de Toon