Binnenland

‘Progressieve’ en ‘idealistische’ SP-ers en GroenLinksers protesteren tegen defensiebeurs

21-06-2016 22:18

De SP en GroenLinks menen voor alle Amsterdammers te spreken als zij stellen dat ‘we’ in Amsterdam geen defensiebeurs willen waar fabrikanten hun marinevaartuigen en wapensystemen laten zien aan potentiële klanten van over de hele wereld.

De SP en GroenLinks moeten van hun achterban de dappere mannen en vrouwen van defensie nou eenmaal haten, maar vergeten gemakshalve even twee dingen: dat I Amsterdam ook geldt voor mensen die wél veel bewondering koesteren voor het militaire bedrijf, én dat vrijheid, vrede en veiligheid niet louter kunnen worden bewerkstelligd en bewaakt met geouwehoer in de Stopera.

De gemeente mag van GL en SP ‘niet medeplichtig zijn‘ aan maritieme defensiebeurs Mast, alsof het kinderarbeid of collaboratie met vreemde mogendheden betreft, in plaats van materieel voor hardwerkende beroepsmilitairen die op alle uren van de dag voor een fractie van een raadsledensalaris in touw zijn.

Je zou haast denken dat Amsterdamse SP en GroenLinkspolitici naïeve, kwaadaardig softe, goedkoop pacifistische en ook pedante druiloren zijn die een veel te grote broek aantrekken als zij menen namens ‘wij in Amsterdam’ te kunnen spreken. Wij zouden graag naar de ‘demonstratie’ van de verwende hippies gaan voor een reportage maar dan hebben we al target practice, dus een andere keer misschien.

You need them on that wall.