Binnenland

Piloten EasyJet gaan wéér staken: nu 24 uur lang

22-06-2016 10:09

PERSBERICHT

De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) kondigt nieuwe werkonderbrekingen bij easyJet aan. Op vrijdag 24 juni 2016 leggen de easyJet-piloten voor de tweede keer het werk neer. De inzet van de staking blijft het doorbetalen bij ziekte, meer rust tussen vluchten en een beter pensioen.

24-uurs staking

Op 14 juni 2016 werd voor de eerste keer door de piloten van easyJet gestationeerd op Schiphol massaal gehoor gegeven aan de oproep om tussen 06:00 en 14:00 uur het werk neer te leggen. Omdat gesprekken tussen de VNV en easyJet tot op heden niet tot concrete voortgang hebben geleid, zijn we nu genoodzaakt een langere staking aan te kondigen, namelijk op 24 juni van 00.00 tot 23.59 uur.

Kort geding

Het easyJet management heeft aangekondigd ook bij toekomstige acties stakingsbrekers vanuit het buitenland in te vliegen. “EasyJet gooit met het inzetten van stakingsbrekers olie op het vuur in plaats van op de golven. Het is spijtig dat het conflict zo lang moet voortduren maar we zullen ons blijven inzetten voor een eerlijke cao voor de easyJet-vliegers”, aldus Steven Verhagen, president van de VNV.

De VNV is van mening dat het breken van de staking zoals easyJet dat doet onwettig is en zal dat in kort geding toetsen. Op dit moment is nog niet bekend wanneer het kort geding zal plaatsvinden.

Mochten er vragen zijn over vluchtuitvoering door easyJet, dan adviseren wij u contact op te nemen met easyJet customer service: 0900 040 1048.

 

/PERSBERICHT