Binnenland

Aissa Zanzen (Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders) LIEGT over antisemitisme

23-06-2016 17:18

NederTurkse krant Zaman Vandaag noteerde enkele antisemtische opmerkingen van Aissa Zanzen aan het adres van vicepremier Lodewijk Asscher (PvdA). In een inmiddels verwijderde tweet ontkende Zanzen de uitspraken gedaan te hebben. “De aan mij toegeschreven citaten in zamanvandaag zijn niet van mij. Benieuwd wie zij gesproken hebben!”, twitterde hij, waarop Zaman Vandaag de geluidsopname publiceerde om hun gelijk te bewijzen.

Zanzen kennen we als politicus die namens de PvdA in Amsterdam zieltjes moest winnen maar ook wel erg hechte banden heeft met de moslimbroederschap. Ook riep hij op tot het doen van aangifte tegen Geert Wilders. Verder kunt u hem nog kennen van zijn functie als human resources-advies voor het ministerie van Financiƫn. Geruststellend, niet?

Zanzen deed zijn antisemitische uitspraken en de daaropvolgende leugens als voorzitter van het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders, waar Farid Azarkan van beweging DENK woordvoerder is. Trap er niet in: antisemitisme en jokken MAG gewoon van SMN, gelukkig zijn er nog de opnames om het ongelijk van de voorzitter te bewijzen. Lodewijk Asscher was begrijpelijkerwijs not amused.

Zanzen bood via Facebook zijn excuses aan.

Beeld: Aissa Zanzen met roze hoofddoek. Neh, gebbetje, trap er niet in: links ernaast