Binnenland

Gevaarlijke militante linkse activist (ex-One World-columnist) doet aangifte tegen Ebru Umar

29-06-2016 09:10

Update: volgens het magazine One World (‘platform over mondiaal denken en groen doen’) is het niet zo dat de online stalker en privé-adressen plaatser, teven impliciet oproeper tot geweld, Frank van der Linden er destijds bij One World (‘Brengt de rest van de wereld dichterbij’) is uitgegooid als columnist na aanhoudende klachten over laster. Dat hij er werd uitgegooid vlak nadat meerdere mensen daar over hadden geklaagd is, uiteraard, puur toeval: privé-adressenplaatser Van der Linde (volgens One World een ‘onafhankelijk en bevlogen activist’) en One World (gesubsidieerd door de overheid) zijn ‘in goed overleg’ uit elkaar gegaan. (One World wil overigens ‘handvatten en inspiratie bieden aan geïnteresseerden die de wereld rechtvaardiger en schoner willen maken’, vandaar kennelijk destijds de keuze voor Frank ‘als het mij niet bevalt publiceer ik gewoon je privé-adres in de hoop dat iemand thuis je kinderen lastig komt vallen’ van der Linden.)

BB

 

Columniste Ebru Umar wacht in Nederland mogelijk een strafzaak wegens groepsbelediging, haatzaaien en discriminatie. De extreem-linkse militante activist Frank van der Linde heeft dinsdag in Amsterdam aangifte gedaan, omdat Umar in zijn ogen aan het doorslaan is en ronduit racistische taal uitslaat op Twitter, meldt het AD.

Zondag twitterde Ebru Umar onder meer: “Kutmocro’s, ik haat jullie en ik haat jullie moslimbroeders en zusters ook”. Ze gebruikte eveneens de roemruchte quote “minder, minder, minder” van Geert Wilders. De boze tweets verschenen, nadat de telefoon van Ebru Umar was gestolen. Volgens Umar waren de daders Marokkanen die haar op straat aan het filmen waren.

Voor activist Frank van der Linde is de maar nu vol. “Ik heb zelf met Turkse activisten in Istanbul gedemonstreerd voor de vrijheid van meningsuiting, dus daar sta ik voor. Maar er is wel een grens aan die vrijheid. Niet alleen op Twitter, maar ook met haar column in Metro scheert ze alle Marokkanen over één kam.”

‘Activist’ Frank van der Linde staat voor veel journalisten inmiddels bekend als online stalker. Onlangs publiceerde hij nog het volledige adres met telefoonnummer van een journalist die hem onwelgevallig is, kennelijk met de impliciete oproep deze persoon thuis lastig te vallen.

Eerder deed hij al eens aangifte tegen onder anderen Geert Wilders en Geenstijl.nl.Ook verstoorde hij een optreden van een Joodse actrice in Amsterdam omdat ze Joods is en werd zijn column in het links-duurzame magazine One World stopgezet, mede nadat er klachten over laster waren binnengekomen.

Anp/Tpo