Buitenland

Veel jonge meisjes Keulen-stijl aangerand door allochtone jongeren op Zweeds festival

04-07-2016 00:08

Zeker 20 jonge meisjes tussen de 12 en 18 jaar oud zijn slachtoffer geworden van een groepsaanranding door allochtone jongens tijdens een festival in een Zweeds park bij Karlstad. De vrouwen zouden onder andere zijn gekust en gezoend tegen hun wil en werden bij hun borsten en billen gegrepen. Het zou bij de verdachten gaan om ‘minderjarige alleenstaande asielzoekers’, zo melden enkele Zweedse media.

Veel andere Zweedse media echter houden krampachtig vast aan ‘jonge mannen’. In Zweden is het bij zowel politiek-correcte media als bij de politie zelf gebruikelijk om geen etnische achtergrond van verdachten te noemen. Als richtlijn heeft de Zweedse politie dan ook dergelijke signalementen niet aan de pers door te geven of alles in een doofpot te stoppen. Ook wordt etnische achtergrond zelden bediscussieerd door zowel politie als politici.

Er zijn echter nog voldoende Zweedse media die wel hun journalistieke taak doen en gewoon berichten wat er valt te berichten.

Tsunami van zedendelicten

EU-‘gidsland’ Zweden gaat al lange tijd gebukt onder een tsunami van zedendelicten. In een onlangs uitgekomen rapport valt te lezen dat Zweden het hoogste aantal gevallen van aanrandingen, verkrachtingen en zedendelicten heeft van heel Europa.

Ondanks het feit dat allochtone jongeren niet zelden verdachten blijken te zijn bij Zweedse groepsaanrandingen geven de opstellers van het rapport de schuld vooral aan de Zweedse alcoholcultuur, maar ook aan ‘niet traditionele genderrollen’ en ‘onwetendheid’ bij mannen met een migrantenachtergrond.

Volgens de opstellers van het rapport is het hoge aantal aanrandingen niet zozeer de schuld van culturele achtergrond van de daders (die natuurlijk onwetend zijn en in de war raken van de vrije Zweedse normen en waarden en bovendien niet gewend zijn aan alcohol) maar vooral van een te ‘mannelijke’ maatschappij. Als de Zweedse maatschappij nóg feministischer wordt dan neemt ook het aantal zedendelicten wel af is kort gezegd zo’n beetje de conclusie van het overduidelijk door feministen en/of mannen met een knotje opgestelde rapport.

Polsbandjes

Om het probleem van aanrandingen bij Zweedse jonge meisjes tegen te gaan deelt de Zweedse politie nu polsbandjes uit waar vrij vertaald ‘kom niet aan me’ op staat gedrukt. Of de ‘onwetende’ ‘macho’s’, die natuurlijk zijn gehersenspoeld door die mannelijke seksistische Zweedse maatschappij, zich zullen laten afschrikken door deze snoeiharde maatregelen is nog maar de vraag.