Binnenland

Bij liquidatie onthoofde Amzieb zat in uitgebrande politiewagen

06-07-2016 09:26

De uitgebrande Volkswagen Caddy waarin het onthoofde lichaam van de Amsterdammer Nabil Amzieb in maart werd gevonden, was in gebruik als observatiewagen van de Utrechtse recherche. Het gebruik ervan door criminelen lijkt een regelrechte provocatie aan het adres van de politie, zo meldt De Telegraaf vandaag.

Het hoofd werd begin maart gevonden voor Shisha Lounge Fayrouz langs de Amstelveenseweg in de hoofdstad. Het hoofd was zo bij de lounge geplaatst dat het volgens ooggetuigen leek alsof het “naar binnen keek”. Een dag eerder was zijn onthoofde lichaam aangetroffen in een brandende wagen aan de Mijehof in Amsterdam-Zuidoost.

‘Mogelijk bewust gestolen’

De politie houdt er serieus rekening mee dat de observatiewagen van de politie die voor de onthoofdingszaak werd gebruikt, bewust werd gestolen. Een lange neus richting de politie. Volgens bronnen binnen de politie moet ook van binnenuit te zien zijn geweest dat het busje van de politie was, omdat er observatiespullen in zaten.

Woordvoerder Marjolein Koek van de eenheid Amsterdam zegt dat hier geen aanwijzingen voor zijn. “Of de Caddy bij toeval is gestolen of bewust, is onderwerp van onderzoek.”

(TPO/ANP)