Binnenland

Weekend in Nederland: ontvoering, brandstichting, vuurwerkbommen en uitgaansgeweld

11-07-2016 09:58

Uiteraard vraagt het mooie weer om de nodige carbecues. Auto’s gingen in vlammen op in Geleen en Den Bosch. In Voorschoten moest een trailer het ontgelden, de deur van het voertuig stond open en de politie gaat ook daar uit van brandstichting.

Ontvoeringen dan, in de regio Amsterdam werd er dit weekend bekend dat er twee personen zijn ontvoerd. Of de zaken met elkaar te maken hebben, is nog niet duidelijk maar de politie vermoedt van wel. Het gaat om Wendel Meijer en om Amsterdammer Soufian Essabaouni.

Blijven we in Amsterdam dan kunnen we een liquidatiepoging aan ons overzicht toevoegen, een lid van de mocromaffia ontsnapte als door een wonder aan een ware kogelregen middenin een woonwijk. In diezelfde woonwijk kreeg een crew van SBS zaterdag een vuurwerkbom naar zich geworpen.

De vuurwerkbom is een bruggetje dat ons brengt naar Geleen, daar richtten mannen met een vuurwerkbom een ravage aan in de hal van een gebouw, waar zij brievenbussen opbliezen.

Steek- en vechtpartijen

Een man is overleden nadat hij was neergestoken op de Hillevliet in Rotterdam. Omstanders zouden het slachtoffer naar het ziekenhuis hebben gebracht, waar tevergeefs werd geprobeerd hem te reanimeren.

Agenten hebben inmiddels een verdachte opgepakt. Ze arresteerden de man op een andere plek in de stad. Over het motief voor de steekpartij is nog niets bekend. “Het is te vroeg om iets te zeggen over wat er precies is gebeurd”, zei een politiewoordvoerster in de nacht van zondag op maandag.

Meldt ANP. Verder was er een steekpartij in Moordrecht. Volgens een woordvoerder van de politie ontstond er in een woning op de Kerklaan ruzie, ‘waarbij rake klappen zijn gevallen’. Ook werd er gestoken. Daarbij zijn twee mannen gewond geraakt. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis. In Beuningen werd een dronken heerschap dusdanig wild van het buurtfeest, dat hij met een bijl begon te zwaaien en zaken vernielde.

Zakkenrollers bij Rieu

Ook in het OV was het raak, jongeren mishandelden een conducteur in Leeuwarden, helaas bleek de harde schijf van de bewakingscamera in de trein defect. In Enschede kregen twee dames ruzie over een hond, hetgeen leidde tot een steekpartij. Een Amersfoorter ging in Pieterburen door het lint, de man werd agressief tegen een campingbeheerder en moest met pepperspray tot bedaren worden gebracht. Hij is aangehouden.

In Vlissingen hielden vier jongens huis: zij goten benzine over auto’s, zetten een afvalbak in brand, dreigden een man neer te steken en gooiden een fiets in het water. Meer Limburgs leed: bij de concerten van AndrĂ© Rieu waarschuwde de politie voor rondreizende zakkenrollersbendes. Een drugsgerelateerde schietpartij vond plaats in Almere en in diezelfde plaats was er een autobrand. De brand hield waarschijnlijk verband met de eerder genoemde ontvoering van Meijer.

Nou. Dat was het weekend, werkze weer deze week of geniet van uw vakantie in Zuid Europa of in gezellig sfeervol eigen land!