Nieuws

Pokémon ook gevangen in Holocaustmuseum en Auschwitz

12-07-2016 18:01

Het hoeft gezien de opbouw van het spel niemand te verbazen, maar ja: je kunt in Auschwitz Pokémon vangen. Dat meldde NYMag.com eerder vandaag. Iemand laat aan de site weten dat hij in ieder geval een Rattata in het vernietigingskamp heeft weten te vangen. De Pokémon worden verspreid over de beschikbare gebieden, dus het valt te verwachten dat ze ook op minder geschikte punten terecht komen. Zo zag het Holocaustmuseum zich genoodzaakt bezoekers te vragen te stoppen met Pokémon vangen in het gebouw. Eén speler merkt tegenover de Washington Post op dat hij een Koffing, een gif-type Pokémon dat gas uitstoot, heeft gevonden.

Bijzonder geplaatste Pokémon

Bijzondere plaatsen worden in het spel een Pokéstop of een Pokémon Gym, deze zijn gebaseerd op data uit een ander spel van de ontwikkelaar: Ingress. In straten en struiken in worden vervolgens in de rest van de ‘wereld’ semi-willekeurig Pokémon geplaatst. Het lijkt dan ook onwaarschijnlijk dat er van enige opzet bij The Pokémon Company en Nintendo sprake is, maar wel wordt de roep om gebieden uit te zonderen groter. Eerder vandaag meldde ProRail al dat ze Nintendo verzocht had het spoor uit te zonderen van Pokémon, om ongelukken te voorkomen.

Een Amerikaan die voor Koerdische milities strijdt liet eerder al een beeld zien van het spel aan het front bij de Iraakse stad Mosul.

Het werken met echte herkenningspunten als plek voor speciale gebouwen in de game heeft soms ook opmerkelijke gevolgen. Een kunstwerk op het Samuel Esmeijerplein in Rotterdam, dat als oorlogsmonument fungeert, is in het spel een Pokémon gym waar spelers hun gevangen Pokémon met elkaar kunnen laten strijden. Het opschrift op een plaquette bij het monument luidt: “de tirannie verdrijven 1940-1945”.