Buitenland

Hulpgroep meisjes bij onderzoeksraad: ‘In ieder geval 1 abortus na ‘Keulen”

15-07-2016 09:03

Voor de eerste keer sinds ‘Keulen’ is er een bericht van een meisje dat een abortus heeft ondergaan na de nieuwjaarsnacht. Bild bericht dat een coördinator van een hulpgroep voor meisjes voor de onderzoeksraad heeft verklaart dat één jonge vrouw naar het ziekenhuis is geweest voor een abortus. Het zou gaan om een jonge vrouw, van 18-jaar, weet de WDR. Volgens de coördinator, Frauke Mahr, heeft de verkrachtte vrouw nog geen aangifte gedaan. N-Tv tekent daarbij op dat nog niet is vastgesteld of de zwangerschap het gevolg was van die noodlottige nieuwjaarsnacht.

Van man tot man geduwd

Mahr, van de hulpgroep “Lobby für Mädchen” verklaarde afgelopen donderdag voor de raad verder, dat de jonge vrouw in het tumult werd gescheiden van een vriendin. Daarna werd ze van “man tot man heen en weer geduwd”. Nadat ze op de grond was gevallen lag er uiteindelijk een man op haar, wiens gezicht ze heeft gezien.

Pas toen de man van de 18-jarige vrouw werd weggerukt door een agent kon ze wegkomen. Ze is in paniek weggerend en later bij een ziekenhuis gekomen, daar zouden wel sporen zijn veiliggesteld zijn. Volgens Frauke Mahr heeft het meisje dat zich bij de hulpgroep heeft gemeld later besloten tot een abortus.

De hulpgroep ondersteunt meisjes en jonge vrouwen en strijdt voor de belangen van vrouwen en tegen seksediscriminatie. Ze noemt zich “intercultureel” en strikt voor vrouwen.

Nog geen aangifte uit schaamte

Het voorval is tot nu toe het enige gemelde geval waarbij er sprake is van een ‘volledige coïtus’, zoals n-tv het optekent. Er is nog geen aangifte gedaan, maar zoals Mahr stelt kan voor slachtoffers het doen van aangifte moeilijker zijn naarmate een seksueel vergrijp ernstiger is.

De steungroep begeleidt de getraumatiseerde vrouw op dit moment nog steeds. Volgens Mahr is er destijds nog contact geweest met een andere vrouw met een soortgelijke ervaring, maar die heeft zich later nooit meer gemeld.