Buitenland

Meerdere agenten doodgeschoten tijdens valstrik in Baton Rouge, Louisiana

17-07-2016 16:57

In de Amerikaanse stad Baton Rouge zijn zondag in de omgeving van het hoofdbureau van politie drie agenten doodgeschoten en verscheidene anderen verwond. Ze werden in de val gelokt en onder vuur genomen na een melding van een schietpartij.

De vermoedelijke schutter werd in een vuurgevecht doodgeschoten. De politie zocht nog een tijdje naar mogelijke handlangers, maar concludeerde dat hij waarschijnlijk alleen had gehandeld. Amerikaanse media identificeerden de schutter als Gavin Long uit Kansas City; volgens CBS vierde hij zondag zijn 29e verjaardag. Over zijn motief was nog niets bekend.

In Baton Rouge, de hoofdstad van de staat Louisiana, werd onlangs een zwarte cd-verkoper, Alton Sterling, door twee blanke politieagenten tijdens een worsteling op de grond doodgeschoten. Omstanders maakten beelden van het incident en verspreidden die via social media, wat tot grote woede over het optreden van de agenten leidde. De gebeurtenissen van zondag leest u hieronder terug.

Update 17:54

Burgemeester Holden bevestigt drie doden aan NBC.

Update 17:37

CBS meldt dat twee agenten zijn omgekomen, en dat er in totaal zeven zijn neeergeschoten. Er zou een manhunt gaande zijn naar de dader of daders, het is niet duidelijk hoe veel schutters er waren.

Update 17:35

Op 14 juli zijn er drie mensen opgepakt in Baton Rouge die een aanslag tegen de politie beraamden.

Update 17:30

De dader zou zijn neergeschoten, volgens Kip Holden tegen CNN.

Update

Gewapende agent bewaakt het ziekenhuis waar zijn gewonde collega’s liggen, controleert alle wagens die willen passeren.
Screen Shot 2016-07-17 at 5.27.18 PM

Update

Nieuwszender WAFB zegt dat politie-officials de dood van twee agenten bevestigen.

Update, video

Een ooggetuige over de schietpartij:

Update

Baton Rouge is al weken onrustig en het toneel van Black Lives Matter-protesten, nadat de zwarte man Alton Sterling er door agenten werd doodgechoten.

Update

De schietpartij vond plaats vlakbij het hoofdbureau van de Baton Rouge politie.

Update

De burgemeester bevestigt ten minste twee dodelijk gewonde agenten.