Binnenland

Eritrese ‘vluchtelingen’ gaan vanuit Nederland op vakantie in hun thuisland

18-07-2016 10:43

Ook geen leuk land: Eritrea. Wees blij dat u er niet woont. Ze hebben er meer mensenrechtenschendingen dan eten, dat idee. Neemt niet weg dat we ons kunnen afvragen of de Eritreƫrs die met de vluchtelingenstroom zijn meegedobberd, wel zo dringend asiel behoeven. Wij kunnen in West-Europa nou eenmaal godsonmogelijk iedere sloeber opvangen en een uitkering en een huis met voorrang een menswaardig bestaan met een baan en Westerse vrijheden bieden.

Is ook helemaal niet nodig, zo blijkt. Want wie voor vakantie (!!!) terug kan naar het land van herkomst, dient helemaal geen asiel te krijgen. En ook geen uitkering, aangezien na twee jaar in Nederland slechts een kwart van de Eritreƫrs een baan heeft. Van meer dan acht uur per week, het staat er echt.

Maar geen zorgen, het ministerie van Veiligheid en Justitie gaat de Sunwebbewegingen van Eritrese ‘vluchtelingen’ nauwgezet in de smiezen houden onder leiding van stas Dijkhoff en waar nodig ‘flink doorpakken’. Dat gaat vast helemaal goedkomen. Iedere Eritrees die met een all inclusive polsbandje begin september de poort van een AZC binnenwandelt en zijn handdoek op het ligbedje het dichtst bij de bar probeert neer te leggen, is AF.