TPOok!

 
Buitenland

Man steekt in op vrouw en 3 dochters in Frans vakantieoord, gezin zwaargewond

37-jarige Marokkaanse man steekt in op jong gezin

Een man heeft deze morgen in Garda-Colombe, in het departement Hautes-Alpes ingestoken op een vrouw en haar drie dochters. De toedracht is op dit moment nog onduidelijk, het Franse TF1 meldde dat bronnen aangeven dat het zou gaan om iemand die vond dat de dames er te ‘schaars gekleed’ bij liepen. Een openbaar aanklager meldt echter dat het motief onbekend is, maar ‘niets met kleding’ te maken heeft. De 37-jarige dader, ene Mohammed B., vluchtte maar kon later worden aangehouden door twee mannen die reservist zijn bij de Gendarmerie.

Update 15:50

Alle slachtoffers zijn inmiddels buiten levensgevaar. De openbaar aanklager in Gap, Raphaël Balland, heeft dinsdagmiddag het gerucht tegengesproken dat het motief van de dader iets te maken zou hebben met de kleding van de slachtoffers.

De jongste dochter, van 8 jaar oud, is er volgens doktoren zeer slecht aan toe. De man stak rond 10 uur deze morgen in op de vier vrouwen. De moeder en de oudste dochter van 14 raakten ook zwaargewond, de vrouw en haar dochters zijn allen naar het ziekenhuis gebracht.

Mohammed B. is volgens de berichten een Marokkaanse man die in het departement Yvelines (bij Parijs) woont. Hij zou in het park in ene huisje naast het gezin zitten. Een openbaar aanklager verklaarde tegenover het Franse persbureau AFP dat het precieze motief van de dader op dit moment nog “zeer onduidelijk” is.

‘Plan Épervier’

Na het incident trad het ‘plan Épervier’ in werking. Dit ‘actieplan Sperwer’ zorgt vooreen directe gecoördineerde mobilisatie van alle eenheden van de Gendarmerie. Het doel is een voortvluchtige direct te isoleren in een gebied, door het opwerpen van blokkades en het invoeren van controles. De twee mannen die de verdachte konden oppakken waren gemobiliseerd nadat dit actieplan direct in werking werd gesteld.

   

Steun direct Gyurka Jansen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.