Mislukte Turkse inburgeraars woest om kritiek op Turkse gemeenschap

19-07-2016 17:00

De Turkse Islamitische Culturele Federatie Nederland (TICF) veroordeelt in een verklaring “diegenen die de sympathisanten van Turkije en de Turkse vlag wegzetten als mislukte inburgeraars”, meldt het ANP.

Vreemd. Mensen die getooid in Turkse vlaggen aan Turkije refereren als ‘mijn land’ en aan Recep Tayyip Erdogan als ‘mijn president’ terwijl zij in Nederland wonen, zijn volstrekt niet ingeburgerd. Het is raadselachtig waarom wij hun inburgering dan niet mislukt zouden mogen noemen, zij zeggen het immers zelf, kijk maar in deze video.

ANP:

Daarmee reageert het overkoepelend orgaan naar eigen zeggen namens 146 verenigingen en circa 200.000 Turks-Nederlandse moslims op de commotie na de staatsgreep in Turkije. Aanhangers van president Recep Tayyip Erdogan gingen in de nacht van vrijdag op zaterdag in onder meer Rotterdam, Den Haag en Deventer de straat op om hun steun aan hem te betuigen.

Turks-Nederlandse moslims ja, want de ‘culturele’ federatie is in feite een religieuze. Het is samen met gelieerde overheidsmoskeekoepel Diyanet een belangrijk instrument voor de beruchte Lange Arm van Ankara om Turken buiten Turkije zo Turks mogelijk te houden. Het hoofddoel van TICF is “het in stand houden en verkondigen van het islamitische geloof en de Turkse cultuur in Nederland” Oftewel: geslaagde integratie in het nieuwe thuisland is echt beslist niet waar deze vereniging voor is opgericht.

ANP:

“Het is niet meer dan normaal dat Turkse Nederlanders intens meevoelen met wat er in Turkije gebeurt. Daar liggen namelijk hun roots en familie”, aldus TICF.

Ze voelen zelfs zo intens mee, dat ze hier in Nederland de Turkse kijk op persvrijheid hooghouden en cameraploegen van de NOS aanvallen. Kennelijk is ‘onmiddelijk in Nederland de straat op gaan als in Turkije de president en de georganiseerde staatsreligie via de moskees daartoe oproepen’ ook een vorm van meevoelen. Intens volkje, die Turken, maar dat zegt natuurlijk niets over hun integratie. Kuch.

ANP:

De organisatie betreurt dat de mislukte staatsgreep de verhoudingen in de Turkse gemeenschap verder op scherp heeft gezet. Het heft in eigen handen nemen zal de polarisatie in Nederland verder voeden, aldus de Turkse koepel. “Wij roepen de Turkse Nederlanders dan ook op om kalm te blijven en elkaar te blijven respecteren.”

Ja, hoe vinden jullie zelf dat dat gaat, TICF? Na jullie jarenlange, door de Turkse staat betaalde indoctrinatie van NederTurken? Niet zo best he, met intimidatie en bedreiging van andersdenkenden door Erdogangezinde Turken enzo? Oud-TICFbestuurslid Ayhan Tonca, ook al zo’n respectvol figuur, werd door het CDA van de Tweede Kamerlijst geknikkerd omdat hij weigerde de Armeense Genocide te erkennen.

Resumerend: een Turksnationalistisch, religieus overheidsorgaan dat is opgericht met geen ander doel dan de integratie van Turken tegengaan en de invloed van de Turkse overheid en de islam zo groot mogelijk te houden, klaagt nu na grotesk Turksnationalistisch vertoon inclusief dreigementen tegen andersdenkenden en geweld tegen de vrije pers, dat men kritiek heeft op hun inburgering. Het is bijna grappig, als het niet zo doodeng was. En dat hebben ze dan weer gemeen met hun politiek leider Rutte Erdogan.

Beeld: Rotterdam, niet Ankara