Buitenland

ISIS eert slachtpartij Nice in nieuwe onthoofdingsvideo

20-07-2016 21:46

In een video, die gezien de inhoud zeer recent opgenomen moet zijn, dreigt ISIS met nieuwe aanslagen in Frankrijk. In de video worden twee mannen onthoofd en wordt de aanslag in de Franse badplaats Nice aangehaald, zo bevestigt de SITE Intelgroup. De terroristen eren zo de dader van de gruwelijke aanslag met een vrachtwagen, vorige week.

De video, afkomstig van ‘ISIS Ninawa’, is deels Franstalig en gaat direct in op de situatie in Frankrijk. “Hollande.. het zal temidden van jouw burgers herhaald worden, op de straten van Parijs, Marseille, en Nice..”, zo dreigt een van de twee mannen op de beelden die ook via Youtube verspreid werden.

Twee mannen van wie de terreurgroep beweert dat ze spionnen zijn leggen een gedwongen verklaring af. Daarna worden ze op een veld -temidden van veel omstanders- onthoofd.

Let op: zeer schokkende beelden

[jwplayer mediaid=”2626365″]

Beelden van ISIS-onthoofdingen

In de onthoofdingsfilms lijkt eind vorig jaar korte tijd een pauze gezeten te hebben, nadat ISIS-leider Baghdadi had verklaard van dit soort beelden af te willen. Inmiddels is er al weer lang en breed afscheid genomen van dat idee, zo laat de recente serie aan beelden zien. Ook destijds ging het er overigens niet om dat er geen video’s meer vervaardigd zouden mogen worden. Het ging om het volledige proces van de onthoofding, dat niet meer in beeld zou moeten komen.

Update 22:42

Ook ‘ISIS Furat’ heeft een Franstalige video verspreid die in gaat op de aanslagen in Nice. Er worden dreigementen aan Frankrijk gericht, een man schiet een geweer leeg en zegt “dit is een cadeau voor Francois Hollande”. Daarna verschijnt een gemaskerde Franstalige man, die goedkeurend spreekt over de aanslag in Nice en moslims oproept meer aanslagen te plegen.

isis-fu1


isis-frp
isis-fu2