Buitenland

Iraanse aanslagpleger München verheerlijkte in 2009 slachtpartij op Duitse school

23-07-2016 11:30

De dader van de schietpartij in München zou een eerder bloedbad op een Duitse school hebben verheerlijkt. Dat meldt het Duitse persbureau DPA op basis van bronnen binnen de Duitse veiligheidsdienst. Hij lijkt ook geen banden te hebben met ISIS.

Het motief voor de schietpartij vrijdag, waardoor negen mensen het leven verloren, is echter nog niet duidelijk. De Duitse justitie noemt de schietpartij, waardoor negen mensen werden gedood, een “klassiek geweldsincident”. De schutter zou aan depressies hebben geleden. De schietpartij lijkt daarmee geen terreurdaad. Er is geen afscheidsbrief gevonden.

De doden zijn allen afkomstig uit München en omgeving. Onder de slachtoffers zouden zeven tieners zijn.

In München geboren>

De achttienjarige Duitse Iraniër zat nog op school. Hij had volgens de politie een duidelijke belangstelling voor eerdere geweldincidenten. Bij huiszoeking is een boek over dat soort incidenten gevonden.

Volgens de informatie van de veiligheidsdienst zou hij de daden van een 17-jarige jongen in 2009 in Winnenden hebben verheerlijkt. Die schoot op zijn oude middelbare school en op zijn vlucht bij elkaar vijftien mensen dood.

De schutter van München, die in München is geboren, zou problemen hebben gehad op school. Uit voorlopig onderzoek blijkt dat de schutter zelf een einde aan zijn leven heeft gemaakt. De politie heeft op hem geschoten maar hem niet geraakt.

Hij zou in het bezit zijn geweest van een 9 mm-Glock, een pistool. Hij had bovendien driehonderd patronen bij zich.

Anp