Buitenland

Syrische asielzoeker (21) in Duitse Reutlingen hakt met kapmes zwangere vrouw dood, 2 gewonden

24-07-2016 17:40

Een Syrische asielzoeker heeft zondag in het Zuid-Duitse Reutlingen een vrouw met wie hij ruzie had gekregen, met een machete gedood. Volgens enkele Duitse media was de vrouw zwanger. Het is nog onduidelijk of ze elkaar kenden. De dader verwondde nog een vrouw en een man. Hij werd na enkele minuten gearresteerd. Volgens de politie handelde hij alleen. De 21-jarige dader was al eerder bij geweldsdaden betrokken. De informatie waarover de politie beschikt, duidt niet op terreur als mogelijk motief, aldus een woordvoerder.

Burger reed dader aan

De steekpartij vond plaats op de Listplatz, in het centrum van Reutlingen, een stadje ten zuiden van Stuttgart. Terwijl de dader op mensen instak, vluchtten passanten in paniek alle kanten op. Een getuige vertelde de krant Bild dat de dader volledig buiten zinnen was en met zijn wapen zelfs achter een surveillanceauto van de politie aan ging. De chauffeur van een BMW zou de dader uiteindelijk omver hebben gereden, waarna de politie hem kon boeien.

Duitsland gebukt onder terreur en geweld

De gewelddaad vindt plaats kort na de moordpartij vrijdag in München, waarbij een achttienjarige scholier negen mensen doodschoot in een winkelcentrum. Begin vorige week hakte een zeventienjarige Afghaanse of Pakistaanse jongen met een mes en een bijl in op reizigers in een trein bij Würzburg.

Update: de dader werkte in hetzelfde restaurant als het slachtoffer. Het slachtoffer zou een Poolse zijn waar de dader verliefd op was.

Update: de dader stond bekend als ‘een vriendelijke jongen’ en was een half jaar geleden alleen vanuit Syrië naar Duitsland gekomen.

Update: 19:14: de polizei laat weten dat er geen reden is om van een terreuraanslag uit te gaan.

Update 18:59: één van de gewonden is Fatih D. (22). De man die de BMW bestuurde waarmee de dader werd aangereden, en erger werd voorkomen, heet Alper K. (21), de zoon van de eigenaar van een kebabzaak.

Update 18:56: het dodelijke slachtoffer was zwanger, aldus Bild.

Update 18:54: op videobeelden is de dader te zien terwijl hij met het mes in zijn hand rondrent.

Update 18:29: volgens Der Spiegel is de dader een 21-jarige asielzoeker uit Syrië. Het is een bekende van de politie wegens geweldsdelicten.

Update 18:19: volgens getuigen ging de dader “helemaal door het lint en rende hij met zijn kapmes zelfs achter een auto aan. Hij werd bewust aangereden door een BMW zodat hij kon worden aangehouden.” Ook een auto raakte beschadigd door het kapmes.

Update 18:14: volgens de polizei vertelden getuigen dat de man met het kapmes en het vrouwelijke slachtoffer ruzie hadden. Toen die escaleerde greep de man het kapmes.

Update 18:02: de aanval vond plaats bij een kebabzaak aan de Listplatz, vlakbij het centraal station van Reutlingen.

Een man in het Duitse Reutlingen heeft met een kapmes een vrouw afgeslacht en zeker twee anderen verwond. Dit bevestigde de Duitse polizei naar aanleiding van berichtgeving door Bild.

De man is inmiddels opgepakt. Het motief of identiteit van de dader is onbekend. De polizei gaat uit van één dader.

Screen Shot 2016-07-24 at 18.30.36

https://youtu.be/pnrPTEAT3x8

GERMANY-SYRIA-CRIME-POLICE

Dit bericht wordt aangevuld.