Buitenland

CDU’er: ‘We hebben aantal zeer brute mensen binnengelaten, in staat tot barbaarse acties’

25-07-2016 14:09

De Duitse CDU’er Frank Henkel, tevens senator in Berlijn, heeft in felrealistische taal gereageerd op de aanslagen door asielzoekers de afgelopen dagen in Duitsland. In een statement liet hij maandag onder andere weten:

“De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat onlangs een aantal afschuwelijke geweldsdaden plaatsvonden waarvoor vluchtelingen verantwoordelijk waren. Deze daden werden op een wrede manier uitgevoerd. Laat niemand zich voor de gek houden: we hebben een aantal volledig verruwde mensen binnengelaten die tot barbaarse acties in staat zijn, acties die we in ons land niet gewend zijn. Dit moeten we duidelijk en zonder taboe’s benoemen. Tot deze duidelijkheid behoort ook dat we ons agressief met het thema islamisme bezighouden. Anders riskeert de politiek dat ze als wereldvreemd wordt gezien.”

Ook bekritiseerde Henkel de reacties van de populaire populistische partij AfD:

“We moeten ons eveneens verzetten tegen diegenen die de daden van enkele barbaarse misdadigers aangrijpen om stemming te maken tegen alle vluchtelingen in ons land. Iets dergelijks zag men vrijdagavond toen rechtspopulisten door framing en valse speculaties de aanslag schaamteloos probeerde uit te buiten.”