Buitenland

Marion Le Pen, nichtje van Marine Le Pen, meldt zich aan bij Frans reservistenleger

26-07-2016 19:08

 

Het Franse Front National parlementslid Marion Le Pen, kleindochter van Jean-Marie le Pen en nichtje van Marine Le Pen, laat via twitter weten dat zij naar aanleiding van de islamitische terreuraanslag op een Franse kerk dinsdag zich aanmeldt voor het Franse reservistenleger. Dit vanwege ‘de dreiging waarmee Frankrijk wordt geconfronteerd’. Ook roept zij ‘alle jonge patriotten op hetzelfde te doen’.

Tien dagen geleden riep Bernard Cazeneuve, de Franse minister van Binnenlandse Zaken, burgers ook al op om zich aan te melden bij de reservisten. Letterlijk deed hij toen een oproep aan ‘alle patriottische burgers‘.

De reservisten in Frankrijk zijn de laatste tijd in grote getale ingezet bij de bestrijding van het terrorisme. Sinds de noodtoestand is afgekondigd zijn veel reguliere gendarmes en militairen gemobiliseerd en zijn reservisten noodzakelijk voor aanvulling van de bestaande troepen. Na de aanslag in Nice werden nog eens 12.000 extra Franse reservisten gemobiliseerd.

Frankrijk heeft naast een militaire reserve ook beschikking over een politiereserve.

Nederland heeft zo’n 3000 reservisten maar die zijn, zoals gebruikelijk, ‘extreem slecht getraind‘ en zullen ongetwijfeld over te weinig munitie beschikken.