Buitenland

ISIS dreigt met aanslagen in Rusland in nieuwe video

01-08-2016 10:38

In een video van ‘ISIS Furat’ dreigt de terroristische organisatie rechtstreeks met aanslagen in Rusland. De video bevat de bekende elementen van andere dreigvideo’s waarin men zich bijvoorbeeld tot Hollande of Cameron richtte. Ook hier dreigen de terroristen met “aanslagen in jullie huizen”, men richt zich daarbij ook rechtstreeks tot de Russische president Poetin.

isis-russiaEen gemaskerde man in een auto sluit de video met verdere dreigementen af. De video is waarschijnlijk aanvankelijk via de Telegram accounts van de organisatie verspreid. “Luister, Poetin, we komen naar Rusland en doden je in jullie huizen. Oh, broeders, voer de Jihad uit, en doodt en bevecht hen!”. De Russische president heeft eerder al aangegeven dat er enkele duizenden Jihadi’s van Russische afkomst zich bij de terroristen hebben aangesloten.

Dreigvideo’s aan Rusland

Eerder verscheen een video waarin de onthoofding van een Russisch sprekende man te zien was. De man, wordt in de video gedwongen te bekennen dat hij door de FSB (de Russische geheime dienst) naar de regio is gezonden.

Verder verscheen er in 2015 ook een algemene ‘dreigvideo’ met een vergelijke boodschap als afgelopen week: “Bloed zal vloeien”. In het Russisch, met Engelse ondertiteling, wordt in die video vooral de strijd uit naam van Allah tegen de ongelovige ‘kafirs’ geroemd. “De kelen van de Kafirs zullen beven voor onze messen”.

vladimir poetin RUSSIA-MAKS2009-PUTIN