Buitenland

Steekpartij in centrum Londen: 1 dode, 5 gewonden

04-08-2016 05:15

Een man heeft woensdagavond laat in het centrum van Londen om zich heen gestoken, met minstens een dodelijk slachtoffer tot gevolg. Een vrouw van in de zestig kwam om het leven. Vijf anderen raakten gewond bij de steekpartij op Russel Square, meldde de politie in de Britse hoofdstad.

Gewapende politiemensen hebben ter plaatse een 19-jarige verdachte gearresteerd. Een agent raakte hem met een taser, een stroomstootwapen. Op basis van het eerste onderzoek noemt de politie de geestelijke gezondheid van de verdachte “een significante factor”. Tegelijkertijd wordt rekening gehouden met de mogelijkheid dat hij terroristische motieven had. Hoe het met de gewonden gaat, is onbekend.

Russel Square

De fatale steekpartij gebeurde op Russell Square. Daar staan onder meer The British Museum en veel gebouwen van de Universiteit van Londen. Of de man iets heeft gezegd waaruit zijn motieven bleken, is vooralsnog niet bekend.

Russell Square was in 2005 doelwit van terrorisme. Tijdens de aanslagen die islamitische extremisten op 7 juli van dat jaar in Londen pleegden, vielen ter hoogte van het plein de meeste slachtoffers: 26 mensen kwamen om het leven toen een zelfmoordterrorist zichzelf opblies in een metrotrein. In totaal vielen door de aanslagen in het openbaar vervoer 52 doden.

londen BRITAIN POLICE RUSSELL SQUARE

(ANP)