Buitenland

Grote islamitische ISIS-terreuraanslag op Singapore voorkomen

06-08-2016 16:54

De Indonesische politie heeft vrijdag op het eiland Batam mogelijk een raket-aanval op Singapore voorkomen. Een groep van zes terreurverdachten werd opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een aanslag samen met een Syrische ISIS-strijder. De terroristen zouden plannen hebben gehad om het aan de kust van Singapore gelegen Marina Bay aan te vallen, meldt Jerusalem Post. Daar worden onder andere nachtelijke formule 1 races gehouden en bevind zich een casino resort.

Ondanks dat Singapore een te verwachten doelwit is voor ISIS-aanslagen, is het terroristen nog niet gelukt er ook één te plegen. Wel zijn vlak na de aanslagen op 11 september 2001 in New York mogelijke aanslagen op Singapore voorkomen. Terroristen wilden onder andere een gekaapt vliegtuig op het vliegveld laten crashen.

Er is nog geen hard bewijs gevonden dat de nu opgepakte terroristen ook daadwerkelijk over raketten beschikten, maar eerder verkregen informatie wijst daar wel op. Volgens experts zou een dergelijke aanval mogelijk zijn met zogenaamde lange afstand Grad-raketten, een Russisch model dat veel wordt gebruikt in China, Iran, Pakistan en veel andere landen.

Als er bewijs voor het gebruik van raketten wordt gevonden, is dat eveneens een bewijs dat ISIS-terroristen steeds geavanceerder wapens gebruiken voor het plegen van aanslagen.

 

CC-Foto: Konflikty.pl