Buitenland

‘Pakistaanse pedo’s in Rotherham nog steeds bezig met kindermisbruik op industriële schaal’

09-08-2016 23:39

In het van ernstige kindermisbruikschandalen bekende Britse Rotherham zijn kinderen nog steeds vogelvrij omdat voornamelijk uit Kashmir afkomstige Pakistaanse bendes op ‘industriële schaal’ bezig zijn met het zoeken en (laten) misbruiken van jonge kinderen. De verantwoordelijke autoriteiten lijken nog altijd geen enkele grip te krijgen op de Pakistaanse criminele bendes die zich hieraan schuldig maken, zo meldt de Daily Express.

De voornamelijk uit de Pakistaanse stad Mirpur afkomstige bendeleden verhandelen de doorgaans blanke kinderen voor veel geld aan pedofielen en pedonetwerken.

Angst voor racist te worden uitgemaakt

Ondanks het feit dat twee jaar geleden al duidelijk werd dat mede door de angst voor ‘racist’ te worden uitgemaakt politie, hulpverleners en bestuurders ernstig nalatig zijn geweest waardoor 1400 kinderen slachtoffer van seksueel misbruik werden, lijkt de angst voor zogenaamd ‘racisme’ ook nu nog altijd niet verdwenen.

De Express sprak met slachtoffers die zeggen dat ‘er niets is veranderd de afgelopen 18 maanden’ en dat ‘meisjes die melding maken van misbruik nog steeds voor racist worden uitgemaakt’. Ook zeggen slachtoffers dat het ‘nog net zo erg is als het was’ en dat het ‘er niet op lijkt dat men er echt iets tegen wil doen’.

Een vader van een verkracht meisje laat weten dat de bendes nog regelmatig voor zijn huis staan om hem en zijn gezin te intimideren. Het intimideren van slachtoffers en getuigen is één van de veel gebruikte methodes door de criminelen in Rotherham.

Industriële schaal

Een maatschappelijk werker in Rotherham spreekt over ‘een industriële schaal van grooming’ en zegt dat ‘elke week nieuwe meisjes melding van misbruik maken’.

Een Labour-parlementslid voor Rotherham in het Britse Lagerhuis erkent dat het misbruik nog steeds gaande is. Ook zij krijgt nog altijd nieuwe meldingen van misbruik maar wel minder dan twee jaar geleden. “Het zijn niet zozeer de oudere Pakistaanse mannen die dader zijn. Ik hoor vooral over misbruik tussen jongeren van dezelfde leeftijd. Kennelijk groeien er nu kinderen op zonder enig besef van grenzen”, aldus Sarah Champion tegen de Express.

Politie en bestuur

Sinds het bekend worden van het misbruikschandaal in Rotherham zo’n twee jaar geleden beloofde de politie zaken anders te zullen aanpakken. Ook stuurde de overheid hulp in de vorm van de National Crime Agency.

Inmiddels is het 18 maanden later en is er meer dan 10 miljoen pond uitgegeven aan bestrijding van deze criminele bendes, volgens de bronnen van de Express dus zonder al te veel resultaat.

Politie en stadsbestuur van Rotherham laten als reactie weten dat ze ‘zeer hard werken om deze misdaden te bestrijden. We gaan er nu anders mee om dan vroeger. We luisteren direct naar slachtoffers en getuigen, en ondernemen waar nodig actie.

 

 

BRITAIN-CRIME-CHILDREN-SEX-ABUSE

A combination of undated handout custody images released by South Yorkshire Police on February 24, 2016, shows (L-R) Basharat Hussain, Arshid Hussain and Bannaras Hussain, Qurban Ali and Karen MacGregor. Members of a gang who groomed and abused teenage girls in Rotherham, northern England, were handed long jail terms by a court on February 26, 2016. Ringleader Arshid Hussain was jailed for 35 years while his brothers Basharat and Bannaras were sentenced to 25 and 19 years respectively. Their uncle Qurban Ali got 10 years in prison for conspiracy to rape while female accomplice Karen MacGregor was jailed for 13 years for charges including the same. / AFP