Buitenland

Turkse vechtsporter slaat agent schedelbreuk, ‘geen reden voor hechtenis’

09-08-2016 10:13

Het incident: Een agent in het Duitse Kiel voert een controle uit op een groep jongeren die hem met een laserpointer in de ogen schenen. Daarbij wordt hij aangevallen door een twintigjarige Turkse vechtsporter die al een bekende van de politie is wegens geweldsdelicten. Hij slaat de agent driemaal tegen het hoofd, de agent valt daarbij tegen een muurtje. De politieman heeft schedel- en hersentrauma, een op meerdere plaatsen gebroken neus en een oogkasfractuur. Er zijn veel getuigen van de aanval tegen de agent, die trouwens al eerder in functie slachtoffer was van geweld. Ettelijke mensen hebben de misdaad gefilmd.

De Duitse justitie vindt dit alles geen reden voor voorlopige hechtenis.

Wablief?

De Duitse justitie.
Vindt dit alles.
Geen reden voor voorlopige hechtenis.

Een als gewelddadig bekendstaande Turk die onder toeziend oog van vele draaiende camera’s het hoofd van een politieagent aan gort beukt, wordt niet vastgezet in afwachting van zijn proces.

Zomaar een incidentje in het Vrije Westen anno 2016, waar kennelijk de wetgeving te beschaafd is voor het tuig waar we inmiddels mee te maken hebben. Zie ook de ‘vormfout’ waardoor de tot vijftien jaar cel veroordeelde terroriste Fatima Aberkan haar hoger beroep in vrijheid mag afwachten. Niet uit te leggen aan de mensen, laat staan aan de slachtoffers, maar kennelijk is het Europese rechtssysteem niet in staat om haar burgers te beschermen tegen gewelddadige razernij. Behalve natuurlijk als iemand zichzelf verdedigt of op een populistische partij stemt. Dan kan er opeens van alles bestreden worden. Dan wel.

Dag Europa!