Buitenland

CDU-politica: ‘Christelijke asielzoekers worden consequent door moslims bedreigd’

10-08-2016 12:14

Dat christelijke asielzoekers het niet gemakkelijk hebben in Duitse azc’s omdat ze stelselmatig worden bedreigd door islamitische asielzoekers was al bekend. Maar omdat het een, mild uitgedrukt, ‘gevoelig’ onderwerp is wordt er weinig mee gedaan. De Duitse CDU-politica Erika Steinbach wil het taboe doorbreken en zet dit hoog op de agenda, meldt Die Welt.

Samen met de christelijke vrouwelijke pastoor Mahin Mousapour, een voormalig islamitische bekeerlinge van de Perzische Vaderhuis Gemeente in Frankfurt, trekt Steinbach nu ten strijde tegen het leed dat veel christelijke asielzoekers in Duitsland moeten ondergaan.

Fundamentele Duitse waarden

Terwijl Mousapour pleit voor veel strengere straffen tegen moslim-asielzoekers die christenen bedreigen laat Steinbach openlijk weten voorstander te zijn van deportatie van islamitische asielzoekers die christenen bedreigen.

“Dit zijn verschrikkelijke aanvallen op fundamentele Duitse waarden en onze grondwet”, aldus Steinbach. “Dit soort misdrijven weegt voor mij zwaarder dan winkeldiefstal. Als we hier niets tegen doen verliezen we in dit land onze fundamenten.”

Onrein

Mousapour gaf samen met Steinbach een persconferentie en deed daarin uit de doeken hoe extreem het probleem is. “Er zijn veel christelijke slachtoffers in azc’s die gebukt gaan onder het leed dat wordt aangedaan door moslims. Maar ze zijn bang voor wraak of vrezen hun asielstatus te verliezen als ze aangifte doen.”

“Het kan niet zo zijn dat iemand moet vluchten vanwege zijn geloof en wij hier niets doen ter bescherming. Sommige christelijke asielzoekers krijgen te horen dat ze ‘onrein’ zijn ‘als honden’ en ‘de doodstraf verdienen omdat ze zich hebben afgekeerd van de islam’.

“Speelgoed van christelijke kinderen wordt kapotgemaakt, christelijke asielzoekers moeten niet alleen hun servies afwassen na het eten maar ook de hele keuken schoonmaken omdat het anders ‘onrein’ zou zijn. Veel islamitische asielzoekers noemen álle christenen onrein. Kerkdiensten worden in het geheim gehouden, bijbels en crucifixen moeten worden verborgen.”

Zelfs buiten het asielzoekerscentrum zijn christelijke asielzoekers of bekeerde moslims niet veilig. Mousapour heeft al een aanslag op haar leven overleefd: een man op straat wilde haar neersteken.

Verkeerd begrepen tolerantie

Volgens Mousapour, die 25 jaar geleden van moslim christen werd, heeft Duitsland “vanwege een verkeerd begrepen tolerantie teveel respect voor de islam. Tijdens de ramadan was het zelfs desastreus. Alles was gericht op het vastenpatroon van de moslims, de christenen moesten maar zien wanneer ze aten. Dit moet anders: wie vasten wil zoekt zelf maar een moment uit om te eten, de anderen horen drie maal daags een maaltijd te krijgen.

“We zijn hier in Duitsland, een christelijke land! We moeten ons niet de wetten door anderen laten voorschrijven. Het probleem is bij alle politici bekend, maar niemand durft er iets aan te doen. En in sommige gevallen werken politici juist samen met islamitische organisaties, die voorstander zijn van president Erdogan.”

Onlangs nog bleek dat in een azc te Bielefeld maarliefst veertien jonge christelijke asielzoekers uit Iran met de dood werden bedreigd door medebewoners van het azc. Ze moesten zich bekeren wilden ze in leven blijven.

Volgens een hulpverlener waren ze juist uit Iran gevlucht omdat ze daar vanwege hun geloof met de dood werden bedreigd en opgesloten. In Duitsland hoopten ze geloofsvrijheid te ervaren maar werden ze opnieuw vervolgd.