Buitenland

60 procent Belgen: ‘Er zijn teveel immigranten’

11-08-2016 18:18

Maarliefst 60 procent van de Belgen vindt dat er ‘teveel immigranten in België’ zijn. Slechts 11 procent van de Belgen is van mening dat ‘immigratie een positieve invloed heeft gehad op samenleving’. Dat blijkt uit een onderzoek door Ispos-Mori. Het onderzoek werd gehouden in 22 landen, maar België komt met deze 60 procent ruim boven het gemiddelde van 49 procent dat vindt dat er teveel immigranten zijn. In Nederland is dit onderzoek niet gehouden.

Saoedi-Arabië

Opvallend is dat in geen enkel land het volk van mening is dat immigratie een positieve invloed heeft gehad op de samenleving. Het meest positief zijn ze in Saoedi-Arabië: daar vindt 48 procent dat immigranten een positieve invloed hebben. Negatief zijn ze vooral in Turkije: daar vindt een magere 6 procent dat migranten een positieve invloed hebben.

Andere opvallende cijfers: 65 procent van de Belgen voelt zich ongemakkelijk bij de veranderingen door immigratie, 53 procent denkt dat zich onder vluchtelingen terroristen bevinden, 55 procent denkt dat de meeste vluchtelingen alleen economische vluchtelingen zijn maar slechts 17 procent denkt dat immigratie de cultuur dreigt aan te tasten.

Duitsland

Van de Duitsers zegt 50 procent dat er teveel immigranten zijn. 32 procent van de Duitsers denkt dat immigratie de cultuur zal aantasten. Slechts 18 procent van de Duitsers vindt dat immigranten een positieve invloed hebben