Buitenland

Kindermisbruik in Griekse vluchtelingenkampen

14-08-2016 11:05

Hulporganisaties luiden de noodklok over seksueel misbruik van kinderen in Griekse vluchtelingenkampen. De apothekers en tandartsen, zielige slachtoffers die huis en haard in Syrië ontvlucht zijn en zeer waarschijnlijk allemaal een verblijfsvergunning zullen krijgen, maken het leven voor kinderen maar ook voor vrouwen in de kampen tot een hel.

Vrouwen durven niet alleen de kamptoiletten te bezoeken, jongeren die zonder familie reizen sluiten zich zo veel mogelijk op in hun verblijf en jonge kinderen mét ouders zijn ook niet veilig: een zevenjarig meisje werd misbruikt in een tent, door iemand die omschreven wordt als ‘lid van een maffia-groep’. Bendes mannen zouden in de Griekse overheidskampen rond Thessaloniki jonge kinderen groomen voor seksueel misbruik.

U leest de ontluisterende getuigenissen van Rode Kruis- en Artsen Zonder Grenzenmedewerkers hier. Eerder al werd bekend dat er kinderverkrachtingen plaatsvonden in het illegale kamp The Jungle bij Calais. Er staat in beide artikelen gek genoeg niets over straf of onmiddellijke uitzetting van kinderverkrachters.