Buitenland

VIDEO – Vechtpartij tussen Corsicanen en Noord-Afrikanen

14-08-2016 18:50

Update: In de stad Bastia meldden zich zondag zo’n vijfhonderd boze burgers voor het kantoor van de prefect. Ze riepen onder meer ,”te wapen” en probeerden naar een wijk te lopen waar veel mensen van Noord-Afrikaanse afkomst wonen. De politie blokkeerde de weg. (ANP)

 

Bij onlusten tussen Noordafrikanen en Corsicanen, afgelopen nacht in het Corsicaanse Sisco, zijn vijf mensen gewond geraakt, waaronder een zwangere vrouw, een andere vrouw, een man en een kind. Zij zijn overgebracht naar een ziekenhuis in Bastia. Ook gingen ettelijke auto’s in vlammen op en moesten er ruim 100 politiemensen aan te pas komen om de boel te kalmeren, zo meldt nieuwszender France3.

De aanleiding zou een groep toeristen zijn, die foto’s maakte van de Noordafrikanen op het strand. Die waren daar niet van gediend, waarna Corsicanen zich met de ruzie bemoeiden en de boel escaleerde. Twee op het eiland woonachtige Noord-Afrikaanse families zouden door circa 40 Corsicanen zijn bekogeld met flessen en stenen, en drie van hun auto’s zijn in brand gestoken.

De Franse Minister van Binnenlandse Zaken Minister Bernard Cazeneuve zei de zaak te onderzoeken en riep iedereen op kalm te blijven en verantwoordelijkheidsgevoel te tonen. Het was rond kerst 2015 ook al onrustig op Corsica bij aanvaringen tussen migranten en Corsicanen.

Foto’s en video